Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2024

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις Δ.Κ. Αφρατίου και Φύλλων αιτήθηκε η δήμαρχος Χαλκιδέων

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για τις Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, ζήτησε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, με σχετικό αίτημά της προς τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά την πυρκαγιά που έπληξε τις ανωτέρω περιοχές, κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Στο αίτημα αναφέρονται τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, οι Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων, του Δήμου Χαλκιδέων, επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον όμορο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, και πέρασε στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων, στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε δασικές και αγρολιβαδικές εκτάσεις.

Με βάση τα ανωτέρω, αιτούμαστε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Αφρατίου και Φύλλων, της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, του Δήμου Χαλκιδέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…