Άρθρο Localit 15 Ιανουαρίου, 2024

Την εκπόνηση Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών δρομολογεί ο δήμος Πολυγύρου

Στην εκπόνηση και εφαρμογή Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών προχωρά ο δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο της υποχρέωσης που πηγάζει από τον ν. 4936/2022 για συλλογή στοιχείων και υπολογισμό των εκπομπών και απορροφήσεων αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από τα δημοτικά κτίρια.  

Ο δήμος έχει ήδη εικόνα για τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συλλογή και καταγραφή των στοιχείων, καθώς θα καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του ενεργειακού αποτυπώματος της περιοχής σε ετήσια βάση.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Εμμανουήλ με τον καθηγητή – διευθυντή Εργαστηρίου Διαχείρισης Επιχειρησιακών Κινδύνων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιορδάνη Ελευθεριάδη και τον μηχανικό Πληροφορικής, Γιώργο Καραθόδωρο, αναφέρθηκε στο τεράστιο κόστος ενέργειας, που πληρώνει ο δήμος Πολυγύρου, για τα αντλιοστάσια. “Το ποσό κάθε χρόνο φτάνει τα 2,5 εκ. ευρώ κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει” τόνισε ο δήμαρχος Πολυγύρου και επεσήμανε την ανάγκη να εξετάσει ο δήμος τη δυνατότητα δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας.

Ήδη προγραμματίζονται δύο ημερίδες ενημέρωσης, προκειμένου να γίνει κατανοητή, τόσο στους προϊσταμένους του δήμου, όσο και στους φορείς η λειτουργία της εφαρμογής του Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, που συγκέντρωσε και φέτος το…

Με μια ματιά 31 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ναύπακτος γιόρτασε την ολοκλήρωση των έργων στο Ενετικό Λιμάνι

Αποδόθηκαν στην πόλη και τους πολίτες τα ολοκληρωμένα έργα συντήρησης, αποκατάστασης, στερέωσης και ανάδειξης του…

Με μια ματιά 27 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Το Βιβλίο Γνώση» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης πραγματοποίησε με επιτυχία τη δράση «Το Βιβλίο Γνώση», στο πλαίσιο…