Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2020

Την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη τόνισε ο Απ. Τζιτζικώστας σε σύσκεψη με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων

H ενίσχυση του συντονισμού όλων των δομών αντιμετώπισης των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση σε έκτακτες περιπτώσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, με πιο άμεση αντίδραση σε κρίσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημειώνοντας ότι «πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, για να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα τις κοινωνίες μας και να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο μέλλον».

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών πρότεινε τόσο ένα νέο σύστημα και νομοθεσία υποστήριξης σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όσο και το να ξεκινήσει από την ίδια το πρώτο ετήσιο περιφερειακό και τοπικό βαρόμετρο τον Οκτώβριο για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού σε όλες τις περιοχές της ΕΕ.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «η ΕΕ διαδραματίζει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και την ανάκαμψη από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οφείλουμε συνεπώς να εμβαθύνουμε τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης».

Σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης της διαχείρισης κρίσεων και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Γιάνες Λέναρσιτς, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θεωρεί ότι οι πολιτικές συνοχής πρέπει να παίζουν καίριο ρόλο στην ανοικοδόμηση μετά από φυσικές καταστροφές, με στήριξη της ανάκαμψης και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των πόλεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…