Άρθρο Localit 31 Ιουλίου, 2023

Τηλεέλεγχος διαρροών σε όλα τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων

Άμεση γνώση της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε όλα τα χωριά των Τρικάλων έχει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, μετά την ολοκλήρωση του έργου για τον τηλεέλεγχο, τον τηλεχειρισμό και τον έλεγχο διαρροών, και στις 7 Δημοτικές Ενότητες  του Δήμου.

Το έργο συμπεριέλαβε όλα τα χωριά για την προμήθεια, την ολοκληρωμένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος αυτοματισμού, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των αντλιοστασίων, γεωτρήσεων και δεξαμενών ύδρευσης της δημοτικής επιχείρησης.

Ουσιαστικά πρόκειται για συλλογή δεδομένων (όπως, της στάθμης στις δεξαμενές, της παροχής σε καταθλιπτικούς και τροφοδοτικούς αγωγούς κ.α.), και τη μετάδοσή τους, μέσω τηλεπικοινωνιακού συστήματος, στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου.

Οι μηχανικοί της ΔΕΥΑΤ θα λαμβάνουν, θα αξιολογούν και θα επεξεργάζονται τα δεδομένα, οπότε θα έχουν άμεση και σαφή γνώση της κατάστασης όλου του συστήματος ύδρευσης των χωριών. Επομένως η ΔΕΥΑΤ θα μπορεί να παρεμβαίνει αμέσως μόλις εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα και να προβαίνει στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες εγκαίρως.

“Πλέον, μπορούμε να ελέγχουμε, να παρακολουθούμε, να έχουμε άμεσα γνώση της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε όλα μας τα χωριά. Ένα πολύ σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε. Όχι μόνο θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα, αλλά και να γλιτώνουμε χρήματα από τις βλάβες, διορθώνοντας το ταχύτερο δυνατό τα προβλήματα. Η ΔΕΥΑΤ έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στον κάθε τρικαλινό, είτε αυτός ζει στα Τρίκαλα είτε στα χωριά”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Α. Αναστασίου.

Τίτλος του έργου προϋπολογισμού με ΦΠΑ «1.856.788.40 €.ήταν «Επέκταση Συστήματος Τηλεελέγχου Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών Δικτύων Ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Παραληθαίων, Παλιοκάστρου Εστιαιώτιδος, Μεγάλων Καλυβίων, Καλλίδενδρου, Φαλώρειας και Κόζιακα του Δήμου Τρικκαίων».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…