Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2022

Τη θλίψη της εκφράζει η ΠΕΔ  Κεντρικής Μακεδονίας  για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Τη θλίψη της για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου, εκφράζει σε ψήφισμά της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του μικρού αγοριού, κάνει λόγο για μια ανείπωτη τραγωδία και σημειώνει ότι τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο των γονιών, των συγγενών, των φίλων και των συμμαθητών του.

«Η ΠΕΔ-ΚΜ ελπίζει ότι το μεγάλο “γιατί” στην αδιανόητη τραγωδία που συγκλονίζει την οικογένεια του αγοριού, την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα θα βρει άμεσα απαντήσεις για την αδιανόητη τραγωδία. Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή ενός παιδιού. Ο λόγος είναι πλέον στην Δικαιοσύνη για να αποδώσει ευθύνες σε όλους όσους τις έχουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Παράλληλα, η ΠΕΔ-ΚΜ σημειώνει ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για να διατηρεί ασφαλείς τις σχολικές μονάδες και δηλώνει πως αναγνωρίζει τις διαρκείς προσπάθειες του δημάρχου Σερρών να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τις εκπαιδευτικές δομές στον δήμο του.

Αναλυτικά το ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Σε βαθύτατη θλίψη και οδύνη βύθισε την περιοχή των Σερρών, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ολόκληρη τη χώρα ο θάνατος ενός 11χρονου μαθητή, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο  δημοτικού σχολείου των Σερρών.

Το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του μικρού αγοριού που έχασε τη ζωή του τόσο πρόωρα και με τόσο τραγικό τρόπο.

Είναι μια ανείπωτη τραγωδία, μια μεγάλη απώλεια που μας γεμίζει απέραντη θλίψη και τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο των γονιών του μικρού παιδιού, των συγγενών, των φίλων και των συμμαθητών του. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του.

Η ΠΕΔΚΜ ελπίζει ότι το μεγάλο «γιατί» στην αδιανόητη τραγωδία που συγκλονίζει την οικογένεια του αγοριού, την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα θα βρει άμεσα απαντήσεις για την αδιανόητη τραγωδία.

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, επιθυμούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή ενός  παιδιού. Ο λόγος είναι πλέον στην Δικαιοσύνη για να αποδώσει ευθύνες σε όλους όσους τις έχουν.

Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για να διατηρεί ασφαλείς τις σχολικές μονάδες προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αυτό ήταν και παραμένει πάντοτε  προτεραιότητά μας.

Aναγνωρίζουμε στην κατεύθυνση αυτή τις διαρκείς προσπάθειες του συναδέλφου- δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και τις προσπάθειές του σε ένα δύσκολο περιβάλλον να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τις εκπαιδευτικές δομές στο δήμο του και είμαστε στο πλευρό του για τη διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα της τραγικής υπόθεσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μοσχάτο-Ταύρος: Δωρεάν νομική συμβουλευτική από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και τον Δήμο

Συνεχίζεται και φέτος στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. που…

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σπάτων- Αρτέμιδος: Πρόσληψη 12 γυμναστών για τα αθλητικά προγράμματα του δήμου

Την πρόσληψη 12 γυμναστών  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση των…

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων

Ημερίδα με θέμα “Παραβατικότητα Ανηλίκων Νομικές & Κοινωνικές Προεκτάσεις” θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου…