Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2022

Τη θλίψη της εκφράζει η ΠΕΔ  Κεντρικής Μακεδονίας  για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Τη θλίψη της για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου, εκφράζει σε ψήφισμά της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του μικρού αγοριού, κάνει λόγο για μια ανείπωτη τραγωδία και σημειώνει ότι τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο των γονιών, των συγγενών, των φίλων και των συμμαθητών του.

«Η ΠΕΔ-ΚΜ ελπίζει ότι το μεγάλο “γιατί” στην αδιανόητη τραγωδία που συγκλονίζει την οικογένεια του αγοριού, την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα θα βρει άμεσα απαντήσεις για την αδιανόητη τραγωδία. Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή ενός παιδιού. Ο λόγος είναι πλέον στην Δικαιοσύνη για να αποδώσει ευθύνες σε όλους όσους τις έχουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Παράλληλα, η ΠΕΔ-ΚΜ σημειώνει ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για να διατηρεί ασφαλείς τις σχολικές μονάδες και δηλώνει πως αναγνωρίζει τις διαρκείς προσπάθειες του δημάρχου Σερρών να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τις εκπαιδευτικές δομές στον δήμο του.

Αναλυτικά το ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Σε βαθύτατη θλίψη και οδύνη βύθισε την περιοχή των Σερρών, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ολόκληρη τη χώρα ο θάνατος ενός 11χρονου μαθητή, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο  δημοτικού σχολείου των Σερρών.

Το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του μικρού αγοριού που έχασε τη ζωή του τόσο πρόωρα και με τόσο τραγικό τρόπο.

Είναι μια ανείπωτη τραγωδία, μια μεγάλη απώλεια που μας γεμίζει απέραντη θλίψη και τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο των γονιών του μικρού παιδιού, των συγγενών, των φίλων και των συμμαθητών του. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του.

Η ΠΕΔΚΜ ελπίζει ότι το μεγάλο «γιατί» στην αδιανόητη τραγωδία που συγκλονίζει την οικογένεια του αγοριού, την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα θα βρει άμεσα απαντήσεις για την αδιανόητη τραγωδία.

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, επιθυμούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή ενός  παιδιού. Ο λόγος είναι πλέον στην Δικαιοσύνη για να αποδώσει ευθύνες σε όλους όσους τις έχουν.

Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για να διατηρεί ασφαλείς τις σχολικές μονάδες προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αυτό ήταν και παραμένει πάντοτε  προτεραιότητά μας.

Aναγνωρίζουμε στην κατεύθυνση αυτή τις διαρκείς προσπάθειες του συναδέλφου- δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και τις προσπάθειές του σε ένα δύσκολο περιβάλλον να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τις εκπαιδευτικές δομές στο δήμο του και είμαστε στο πλευρό του για τη διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα της τραγικής υπόθεσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή, που είχε ασκήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού»

Ανοικτή διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού», διεξάγει ο Δήμος Περάματος, από…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών του Δήμου Περάματος

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό προσπάθειας εξαπάτησης από αγνώστους οι οποίοι παρίσταναν εργαζόμενους του Δήμου Περάματος,…