Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2022

Τη στελέχωση ΤΟΜΥ Ρέντη και Κέντρου Υγείας Νίκαιας ζητά ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για την υπολειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Δημοτική Ενότητα Ρέντη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη απέστειλε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης. Για έναν πληθυσμό που ξεπερνά τις 120.000 ανθρώπων , η ΤΟΜΥ Ρέντη, σήμερα, δεν έχει κανένα γιατρό και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας έχει μόνο μια Γενική Γιατρό, έναν Καρδιολόγο και κανένα Παθολόγο ή Πνευμονολόγο.  Πρόσφατα αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκε τη 2η ΔΥΠΕ στην οποία και ανέφερε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΤΟΜΥ Ρέντη και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας. Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ζητά να εφαρμοστούν οι διατάξεις λειτουργίας των ΤΟΜΥ προκειμένου η Τοπική Μονάδα Υγείας Ρέντη να στελεχωθεί από 4 Γενικούς Γιατρούς ή Παθολόγους, 1 Παιδίατρο, 2 Νοσηλευτές, 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 2 Διοικητικούς Υπαλλήλους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος υπολειτουργίας της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Δημοτική Ενότητα Ρέντη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και οι υποσχέσεις του Υπουργείου για την απαιτούμενη στελέχωση του, παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Η παρουσία ενός μόνο γιατρού από τους τρεις που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όχι μόνο δεν συνεισφέρει στην έστω στοιχειώδη λειτουργεία της ΤΟΜΥ, υποβαθμίζει τη θεσμοθετημένη υπόσταση της και ουσιαστικά ακυρώνει την παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής και ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας σε μια μάλιστα εποχή που η προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι κατά κύριο λόγο προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι συμπολίτες μου, κ. Υπουργέ, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα άμεσης προσβασιμότητας στις υπηρεσίες φροντίδας υγείας πολύ δε περισσότερο, οι ευπαθείς ομάδες με χρόνια νοσήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως, διάγνωση, συνταγογράφηση, εμβολιασμοί, κατ’ οίκον φροντίδα, κ.ά.

Πρόσφατα με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου επισκεφθήκαμε τη 2η ΔΥΠΕ στην οποία με τρόπο σαφή θέσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΤΟΜΥ Ρέντη και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

Η ΤΟΜΥ Ρέντη, σήμερα, δεν έχει κανένα γιατρό και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας έχει μόνο μια Γενική Γιατρό, έναν Καρδιολόγο και κανένα Παθολόγο ή Πνευμονολόγο κι όλα αυτά για έναν πληθυσμό που ξεπερνά τις 120.000 ανθρώπων.

Για μια ακόμη φορά, ζητώ κ. υπουργέ, την άμεση, προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου η Τοπική Μονάδα Υγείας Ρέντη να στελεχωθεί από 4 Γενικούς Γιατρούς ή Παθολόγους, 1 Παιδίατρο, 2 Νοσηλευτές, 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 2 Διοικητικούς Υπαλλήλους, σύμφωνα με τις οριζόμενες για τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, διατάξεις και προς την κατεύθυνση αυτή θα επιμείνω μέχρι να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία της ΤΟΜΥ.

Στην εποχή που διανύουμε, εκπτώσεις στην φροντίδα υγείας των πολιτών δεν επιτρέπονται και κατά συνέπεια, σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας έναντι της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Σε κάθε περίπτωση, ο covid δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την αποστελέχωση των υπηρεσιών Υγείας στην πόλη μας δυο χρόνια μετά.

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας

Γιώργος Ιωακειμίδης

Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Την παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τη διαδικασία καθαρισμού των οικοπέδων ανακοίνωσε σε δηλώσεις…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Βόρεια Τζουμέρκα

Συνολικά 18 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, μήκους 41,4 χλμ. περίπου, θα αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων…