Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2018

Τη δημιουργία σχολείων μέσω ΣΔΙΤ συζήτησαν Γ. Δραγασάκης και Γ. Μπουτάρης

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η δημιουργία νέων σχολείων στον κεντρικό δήμο, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με τον δήμαρχο να ζητάει να καλυφθεί και το κόστος των απαλλοτριώσεων.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης, ζήτησε να χαρακτηριστούν ανταποδοτικά τα έσοδα από τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας για να μπορέσει ο δήμος να κάνει νέες προσλήψεις, ενώ τη συζήτηση απασχόλησε και η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση του δημάρχου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ, Γιώργο Τερζάκη, από τον οποίο ζήτησε ο κ. Μπουτάρης να περιέλθουν στον δήμο οι υπόλοιπες εκτάσεις της παραλίας, που δεν είχαν προβλεφθεί στο πρώτο μνημόνιο με το ΤΑΙΠΕΔ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…