Άρθρο Localit 22 Ιουνίου, 2021

Θήβα: «Πράσινο φως» για ένταξη έργου της ΔΕΥΑΘ στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Την ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Θήβας με τίτλο «Βελτίωση υδροδότησης των οικισμών της ΔΕ Θίσβης του Δήμου Θηβαίων από τη ΔΕΥΑΘ»  στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ενημερώνει, ο Δήμος, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών,  Στ. Πέτσα, εγκρίθηκε το έργο με τίτλο «Βελτίωση υδροδότησης των οικισμών της Δ.Ε. Θίσβης», προϋπολογισμού 3.715.000 ευρώ, αποτελώντας το πρώτο έργο του Δήμου Θηβαίων που εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης.

Το προτεινόμενο έργο αφορά:(α) την κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ για την Αλυκή Δήμου Θηβαίων,
(β) την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών, συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων και ελέγχου διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης της Δ.Ε. Θίσβης, της ΔΕΥΑ Θήβας,
(γ) τη βελτίωση ύδρευσης του εσωτερικού δικτύου Δ.Ε. Βαγίων.

Στη χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για τις απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες και παρακολούθηση των εκσκαφών από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, καθώς επίσης και η δαπάνη σύνδεσης με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ.

«Ο Δήμος Θηβαίων έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για τη χρηματοδότηση σημαντικότατων έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Πρόκειται για πρώτο έργο του Δήμου που εγκρίνει από το Προγράμμα “Αντώνης Τρίτσης” ο αν. υπουργός  Σ. Πέτσας, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της περιοχής Γ. Αναστασίου, και πρόσθεσε ότι η βελτίωση υδροδότησης των οικισμών της ΔΕ Θίσβης είναι έργο πνοής που έρχεται να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης της ΔΕ Θίσβης και της ΔΕ Βαγίων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Αλεξανδρούπολης και της οδού πρόσβασης στο φράγμα

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι σύγχρονοι υπόγειοι κάδοι στο Δήμο Λαγκαδά

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του τομέα της καθαριότητας αλλά…

Βιώσιμες Πόλεις 25 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ψήφισε με τη γόπα σου»-Το γόπα project στον Δήμο Χαλκιδέων

Σταχτοδοχεία-κάλπες τοποθετήθηκαν, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, σε 14 κεντρικά σημεία του Δήμου Χαλκιδέων, τα…