Άρθρο Localit 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Θήβα: «Μια πόλη για όλους: Βιώσιμη Κινητικότητα και ΑμεΑ»

Ένα πρωινό κοντά στη Φύση, το οποίο είχε στο πρόγραμμα φύτευση λουλουδιών και πεζοπορία μέσα στο Δάσος, απόλαυσαν σήμερα οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Θήβας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(ΕΕΕΕΚ) Θήβας.

Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας (ΚΕ.ΠΕ.Α) Θήβας-Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Με σύνθημα «Μια πόλη για όλους: Βιώσιμη Κινητικότητα και ΑμεΑ», στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και η στενότερη επαφή με τη Φύση και το Δάσος.

Μετά τη σύντομη ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς του ΚΕΠΕΑ και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Νίκο Κοβάνη, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου και του Ειδικού Σχολείου Θήβας, με τη βοήθεια των παιδαγωγών, φύτεψαν λουλούδια και στη συνέχεια περπάτησαν μέσα στο Δάσος του Μοσχοποδίου, υπό την καθοδήγηση του Συλλόγου Ορειβατών, Χιονοδρόμων, Ποδηλατών(ΣΧΟΠ) Θήβας.

“Στη Φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις. Και τα παιδιά με αναπηρία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού και κοινωνικού μας περιβάλλοντος, αλληλεπιδρώντας με αυτό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και εξέλιξή του” τονίζεται εμφατικά από τους διοργανωτές της δράσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε σεμινάρια της ZSA για τη λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τη διαχείριση τους ο Δήμος Ν. Σκουφά

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συμμετέχει στα σεμινάρια της Ακαδημίας του Zero Stray Pawject – Zero Stray…

Ενδιαφέρουν 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλαιό Φάληρο: Επίσημη πιστοποίηση ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης

Ως Υγιής Πόλη, πιστοποιήθηκε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων,…

Ενδιαφέρουν 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο πρόγραμμα Urban Youth Gardens ο Δήμος Αιγάλεω

Τα επόμενα βήματα του προγράμματος Urban Youth Gardens, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των συμμετεχόντων…