Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2014

Θεσσαλονίκη: Το Kουλούρι στον Πύργο

το κουλούρι στον πύργο

Το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο αναμένεται να περικυκλώσει συμβολικά Λευκό Πύργο φιλοδοξούν να παρασκευάσουν αρτοποιοί της πόλης την  Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα, σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, θα έχει συνολικό μήκος 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο κουλούρι που έχει κατασκευαστεί στον κόσμο.

Για το σκοπό αυτό θα εργαστούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών “Προφήτης Ηλίας”, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σησάμι.

Το κουλούρι θα παρουσιαστεί σε ειδική εξέδρα που θα στηθεί περιμετρικά του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια θα μοιραστεί στους παρευρισκόμενους.

Η δράση στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην επιβεβαίωση της εντοπιότητας του κουλουριού, η ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ρύθμιση για τα οικόπεδα που χάνουν το δικαίωμα δόμησης στους οικισμούς

Το ΥΠΕΝ «μελετά νομοθετική ρύθμιση μέσα από την οποία θα προσπαθήσει να ενσωματώσει τα ακίνητα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ευρεία σύσκεψη στον δήμο για τις ρηγματώσεις στις Βούτες

Έκτακτη ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, με επίκεντρο τις ρηγματώσεις, οι οποίες εντοπίζονται τα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιδρύεται Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων με τη συμμετοχή οκτώ δήμων

Δίκτυο Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων συγκροτούν οκτώ δήμοι της χώρας. Πρόκειται για τους δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου,…