Άρθρο Localit 06 Νοεμβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαλλοτριώσεων για την διάνοιξη της Μιχαήλ Ψελλού

Ολοκλήρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Μιχαήλ Ψελλού, ενός έργου εξαιρετικά σημαντικού για τη λειτουργία του πολυτροπικού τερματικού σταθμού Νέα Ελβετία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών από την εκταμίευση του ποσού των 12.028.891 ευρώ που αποδόθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να απαλλοτριωθεί το σύνολο των ιδιοκτησιών, οι υπηρεσίες του Δήμου διεκπεραίωσαν την παρακατάθεση των ποσών στους δικαιούχους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πλήρη διάνοιξη της οδού Ψελλού μέχρι την οδό Αλλατίνη, έτσι ώστε να είναι απρόσκοπτη η πρόσβαση των αστικών λεωφορείων και των ΙΧ στον σταθμό.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…