Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2023

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του εντόμου πευκοκάμπια(Thaumetopea pityocampa) που προσβάλλει τα πεύκα.

Οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου έγιναν με εξειδικευμένο βιολογικό σκεύασμα, εγκεκριμένο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλικό προς το περιβάλλον που δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επίσης, εκτελέστηκαν σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και κάτω από την επιστημονική καθοδήγηση του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών/ ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Η πευκοκάμπια, παρά το ότι δεν καταστρέφει άμεσα τα δέντρα όπως άλλα έντομα, δημιουργεί τοπικές ξηράνσεις στα πεύκα και επηρεάζει αρνητικά την καλή υγεία του δάσους. Επιπλέον, είναι ένα έντομο που προκαλεί από μικρές ως πολύ σοβαρές αλλεργίες στον άνθρωπο.

Η δασάρχης Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά δήλωσε «πως ο δασαρχείο με τους αεροψεκασμούς διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τον πληθυσμό της πευκοκάμπιας, ώστε να είναι ασφαλές για όλους όσοι εργάζονται στο δάσος ή το επισκέπτονται για αναψυχή. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά τον περιορισμό των πόρων των δασικών υπηρεσιών, προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται με τα χρήματα που μας κατανέμονται».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Την παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τη διαδικασία καθαρισμού των οικοπέδων ανακοίνωσε σε δηλώσεις…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Βόρεια Τζουμέρκα

Συνολικά 18 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, μήκους 41,4 χλμ. περίπου, θα αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοφανής η κυβερνοεπίθεση στην ΕΕΤΑΑ

Μέτρα για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων Πρωτοφανείς διαστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα παίρνει η…