Άρθρο Localit 06 Μαρτίου, 2023

Θεσσαλονίκη: Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πλέγμα δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την καταπολέμηση της βίας και της εκμετάλλευσης των γυναικών, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 από τις 09.00 έως τις 12.00 θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ (στον χώρο του ALL STAR DANCE) μάθημα αυτοάμυνας για γυναίκες, σε συνεργασία με την Limits Krav Maga.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 18.30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης με θέμα “Συμβαίνει κι εδώ” σχετικά με την εκμετάλλευση των γυναικών ως μορφή εμπορίας ανθρώπων, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Α21. Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, θα γίνει ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Θεσσαλονίκης και τέλος ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στις 13.00, στον χώρο του καφέ “Πράσινο Δωμάτιο” στον ημιώροφο του Ολύμπιον, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Έμφυλη Βία: βλέπω, ακούω, μιλάω» σε συνδιοργάνωση με το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ με έργα που πραγματεύονται το κοινωνικό αυτό φαινόμενο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθώς και φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024: Από 2/7 έως 28/9

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πειραιάς: Μουσική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην πλατεία Κοραή

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, γεμάτη νότες και μελωδίες, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σάμος: Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα και η τρίτη στη Μεσόγειο που αναγνωρίζεται ως TsunamiReady

Η πόλη της Σάμου αναγνωρίστηκε ως TsunamiReady, σε τελετή που διοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου,…