Άρθρο Localit 06 Μαρτίου, 2023

Θεσσαλονίκη: Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πλέγμα δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την καταπολέμηση της βίας και της εκμετάλλευσης των γυναικών, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 από τις 09.00 έως τις 12.00 θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ (στον χώρο του ALL STAR DANCE) μάθημα αυτοάμυνας για γυναίκες, σε συνεργασία με την Limits Krav Maga.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 18.30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης με θέμα “Συμβαίνει κι εδώ” σχετικά με την εκμετάλλευση των γυναικών ως μορφή εμπορίας ανθρώπων, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Α21. Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, θα γίνει ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Θεσσαλονίκης και τέλος ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στις 13.00, στον χώρο του καφέ “Πράσινο Δωμάτιο” στον ημιώροφο του Ολύμπιον, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Έμφυλη Βία: βλέπω, ακούω, μιλάω» σε συνδιοργάνωση με το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ με έργα που πραγματεύονται το κοινωνικό αυτό φαινόμενο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθώς και φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορίστηκαν οι περιφεφειακοί δρόμοι ευθύνης καθαριότητας των δήμων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 6710 Τεύχος Β’ 29 Νοεμβρίου 2023 η απόφαση Αριθμ. 102832…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση 2-6 μηνών και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Σε παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών από 2 έως και 6 μήνες για τους πληγέντες…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τροπολογία για παράταση υποβολής “πόθεν έσχες”

Με Τροπολογίαπου εισάγεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων – Ενσωμάτωση…