Άρθρο Localit 27 Αυγούστου, 2024

Θεσσαλονίκη: Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο

Στην απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων δικύκλων αλλά και Ι.Χ. οχημάτων, που στερούν από τους κατοίκους πολύτιμες θέσεις στάθμευσης, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Δημαρέλος, οι υπηρεσίες «προχώρησαν στη συστηματική απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων δικύκλων, το ίδιο επιδιώκουμε και για τα οχήματα», προσθέτοντας πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, εκτιμάται πως, περίπου 700 σαραβαλάκια είναι παρατημένα στους δρόμους της πόλης.

Ειδικότερα για την καθαριότητα ο κ. Δημαρέλος στάθηκε στη βραδινή λειτουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας διευκολύνοντας έτσι τη νυχτερινή αποκομιδή των απορριμματοφόρων. Ειδικά για τα ογκώδη και την εναπόθεσή τους σε πεζοδρόμια υπογράμμισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να μειωθεί η παραβατικότητα που προκύπτει από τις ανακαινίσεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι να πιάσεις τους ασυνείδητους που δεν κάνουν χρήση των προδιαγραφών και του νόμου για τις σκάφες», συμπληρώνοντας πως στις σκέψεις είναι να μειωθεί το κόστος για την ενοικίαση της σκάφης στα 30 ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Diversity in Cities 2025: Στην Αθήνα το Συνέδριο Διαφορετικότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγεται στην Τεχνόπολη το Συνέδριο Διαφορετικότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,…

Ρεπορτάζ 26 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενιαίο στρατηγικό σχέδιο των βαλκανικών πόλεων προτείνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τη συγκρότηση ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδίου για τη συνολική τουριστική ανάταξη των βαλκανικών πόλεων προτείνει…

Ρεπορτάζ 25 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή έπειτα από φωτιά σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη

Στην πρώην αντιδήμαρχο Πειραιά, Πασχαλίνα Καλαγιά- Καραμαλάκου ανήκει η σορός που εντοπίστηκε χθες κατά τις…