Άρθρο Localit 15 Απριλίου, 2013

Task Force στους δασικούς χάρτες και το Κτηματολόγιο

timthumb.phpΓια την άμεση δημιουργία ενός μηχανισμού διαχείρισης και νομιμοποίησης των καταπατήσεων δασών και δασικών εκτάσεων, αλλά και των αυθαιρέτων σε δάση, κάνει λόγο η Task Force.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Task Force (ειδικοί από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία) επισημαίνει τον κίνδυνο πως μπορεί να βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος η εκπόνηση των δασικών χαρτών.

Όσον αφορά στο Κτηματολόγιο, η Task Force προτείνει το όλο εγχείρημα να ασχοληθεί μόνο με τα απολύτως βασικά αφού παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση.

Οι μέχρι στιγμής αναφορές της Task Force έχουν ως εξής:

Δασικοί χάρτες: Εκφράζεται ο φόβος ότι η κατάρτιση δασικών χαρτών θα βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος. «Η διαδικασία κατάρτισης είναι ανεπαρκής και η καθυστέρηση των εγκρίσεων από τις δασικές υπηρεσίες καθιστά αδύνατο να είναι οι δασικοί χάρτες έγκαιρα έτοιμοι» , αναφέρει μία από τις εκθέσεις του Φεβρουαρίου.

Προτείνεται να οργανωθεί η παράκαμψη των δασικών υπηρεσιών, να οριστεί ένας τρόπος υπολογισμού αποζημίωσης για τις περιπτώσεις που οι αποφάσεις των δασικών υπηρεσιών έρχονται σε σύγκρουση με αποφάσεις των δημοτικών αρχών και άλλων υπηρεσιών και να αναδιοργανωθεί συνολικά η διαδικασία χαρτογράφησης των δασών.

Κτηματολόγιο: Η Task Force θεωρεί ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να αρκεστούν σε ένα πιο μικρό Κτηματολόγιο, όχι ως προς την κάλυψή του, αλλά ως προς τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει. Θεωρείται απαραίτητο σε αυτή τη φάση το Κτηματολόγιο να προσφέρει μόνο τη σύνδεση μεταξύ ιδιοκτησίας και γης. Κρίσιμης σημασίας η σύνδεση των στοιχείων του Κτηματολογίου με εκείνα που δηλώνονται στις φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσίες που έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, αλλά όχι στο Ε9.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγει τη συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας…

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Πελετίδης: Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας

«Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης για καθαρισμούς οικοπέδων: Nέο θεσμικό πλαίσιο για επιβράβευση των δήμων που επιδεικνύουν υψηλό βαθμό συμμόρφωσης

Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός…