Άρθρο Localit 20 Οκτωβρίου, 2021

Τα συμπεράσματα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Δ. Παπαστεργίου:  Στο συνέδριό μας δόθηκαν θετικές απαντήσεις σε κρίσιμα για την αυτοδιοίκηση  ζητήματα. Και περιμένουμε άμεσα, στο επόμενο διάστημα την δρομολόγηση της επίλυσης σοβαρών, πάγιων και διαχρονικών αιτημάτων μας.

Τα συμπεράσματα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου, που έγινε 14-16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει η ΚΕΔΕ.

Το κείμενο το συμπερασμάτων  ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με θετική ψήφο από την παράταξη της πλειοψηφίας ” Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” και την παράταξη “Αυτοδιοικητικό Κίνημα”.

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι στο συνέδριο δόθηκαν αρμοδίως από την κυβέρνηση απαντήσεις σε μερικά από τα ζητήματα άμεσης ανάγκης , όμως παραμένει η επίλυση σοβαρών και διαχρονικών αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Επίσης παρατίθενται αναλυτικά τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης,  προαναγγέλλεται ότι θα επιδιωχθούν  συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων.   

Επίσης ανακοινώνεται ότι τον προσεχή Ιανουάριο θα υπάρξει έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και να επανεκτιμηθεί η στάση της αυτοδιοίκησης.

«Είναι  θετικό το επιπλέον 1 δις ευρώ για το πρόγραμμα  «Αντώνης  Τρίτσης», τα 320 εκ. ευρώ για smart cities, αλλά και η νέα οπτική του ΕΣΠΑ, η αύξηση κατά 15% των ΚΑΠ από  1-1-2023» επισημαίνει η ΚΕΔΕ.

«Όμως, υπογραμμίζει  υπάρχουν πολλά και σημαντικά που δεν έχουν απαντηθεί για το προσωπικό που μας λείπει και για την κινητικότητα, για τα οικονομικά των δήμων κα η δέσμευση για σταδιακή απόδοση των παρακρατηθέντων, για την αποκέντρωση και το ξεκαθάρισμα ρόλων και αρμοδιοτήτων μεταξύ Α΄ και Β΄ βαθμού».

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ακόμη: «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε άλλο χρόνο. Οι Δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες,  δεν μπορούν άλλο να περιμένουν. Οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες και διαχρονικές, υπερβαίνουν τα κόμματα και υπηρετούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας. Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών θα το καθορίσουμε εμείς, με την αποφασιστική μας στάση.

Στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε μέσα από τις συναντήσεις μας με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων, να προωθήσουμε τις κοινές μας θέσεις, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε εφόσον χρειαστεί και σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας. Από το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης η Αυτοδιοίκηση βγαίνει ενωμένη».

Αναλυτικά τα  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ 2021

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης,  συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα…

ΚΕΔΕ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
LIFE GrIn: Τελικός έλεγχος έργου 16-17/06 και συνέδριο στις 24/09

Η ΚΕΔΕ είναι βασικός εταίρος του έργου LIFE GrIn στο οποίο εργάζεται για να παραδώσει…

ΚΕΔΕ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 83,5 εκ. ευρώ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ ζητά η ΚΕΔΕ

Επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ για τη χρονική…