Άρθρο Localit 25 Απριλίου, 2023

Τα ψηφιακά «βήματα» του Δήμου Κηφισιάς προς την «Έξυπνη Πόλη»

Το δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού ακολουθεί ο Δήμος Κηφισιάς, με στόχο να μετατραπεί σε “Έξυπνη Πόλη»(Smart City).

Έτσι, μετά την ψηφιοποίηση της Νομικής Υπηρεσίας, προχωρά  με εντατικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση αρχείων των Οικονομικών Υπηρεσιών που αφορούν στην έκδοση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Όπως ενημερώνει, 150.000 σελίδες που αποτελούν τα περιεχόμενα  των φακέλων της Νομικής Υπηρεσίας είναι σε ηλεκτρονική μορφή ενώ μέσα στους επόμενους μήνες και 400.000 σελίδες που αποτελούν τα στοιχεία για την έκδοση του ΤΑΠ από τις Οικονομικές Υπηρεσίες θα είναι ψηφιοποιημένα.

Παράλληλα προσθέτει ότι, μέσω των προτάσεων του σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, θα προχωρήσει και η ψηφιοποίηση των φακέλων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης.

Μεταξύ άλλων στον Δήμο Κηφισιάς λειτουργούν πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Πληρωμών και Συνοικιακών Συνελεύσεων με δυνατότητα διεξαγωγής Δημοψηφισμάτων, πρόγραμμα καταγραφής καυσίμων για την ορθολογική διαχείρισή τους, πληροφοριακό σύστημα για τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, ειδικές εφαρμογές για την ηλεκτρονική επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ παράλληλα έχουν αναπτυχθεί και 53 ψηφιακές εφαρμογές.

«Μεγάλα βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα γίνουν μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΟΤΑ» για έργα και δράσεις για τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με ποσό ύψους 1.990.000,00€ από το Ταμείο Ανάκαμψης», όπως αναφέρει σχετικά.

Τα ψηφιακά έργα τα οποία υποβάλει ο Δήμος, αφορούν στο σύνολο της λειτουργίας  της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών σε τομείς όπως: βιώσιμη μετακίνηση (έξυπνες διαβάσεις ΑμεΑ κλπ), εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτηρίων, προστασία από κυβερνοεπιθέσεις,  τηλεϊατρική, συστήματα έξυπνης άρδευσης, διαχείριση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και της  ενίσχυσης  των ψηφιακών υποδομών μέσω κεντρικής πλατφόρμας συγκέντρωσης και λειτουργίας όλων των ψηφιακών υποδομών του Δήμου Κηφισιάς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Κατάργηση είσπραξης παλαιών ανταποδοτικών τελών

Την κατάργηση της είσπραξης ανταποδοτικών τελών που επιβάρυναν τους πολίτες από το 1996 αποφάσισε το…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωδώνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Δωδώνης κάνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης σχολικών μονάδων στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού

Αρχίζει η διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα…