Άρθρο Localit 10 Δεκεμβρίου, 2015

«Τα Παιδιά στην Κουζίνα» στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival

Thessaloniki Food FestivalΜε μία σειρά εργαστηρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, επαναλαμβάνεται  και φέτος αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου, σε δυο σχολεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, η επιτυχημένη δράση «Τα Παιδιά στην Κουζίνα», στο πλαίσιο του 5ου Thessaloniki Food Festival, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Βασικός στόχος του project παραμένει η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού, υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών της γαστρονομίας και της διατροφολογίας.

Τα παιδιά στη διάρκεια ενός δίωρου εργαστηρίου έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, δημιουργώντας συνταγές με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται.

Στο επίκεντρο των φετινών δράσεων βρίσκεται το θρεπτικό πρωινό και χειμωνιάτικο υγιεινό «παγωτό», που αποτελείται από αληθινό παραδοσιακό γιαούρτι με μέλι και μπανάνα σε βρώσιμα χωνάκια.

Στη δράση συμμετέχουν τα 66ο και το 67ο Δημοτικά Σχολεία.

Οι διακεκριμένοι σεφ, Φίλιππος Μπαντής, Ζωή Χατζηγιαννάκη και Παναγιώτης Νικολαϊδης, θα μαγειρέψουν στις αίθουσες των σχολείων μαζί με τους μαθητές, από τις 17.00 έως τις 19.00.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημοτικό συσσίτιο και τα Χριστούγεννα

Κανονικά, ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών θα συνεχιστεί, η…

Ρεπορτάζ 24 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Ρεθύμνης με Ι.Τ.Ε. και Ι.Μ.Σ. για τη διαχείριση της κλιματικής κρίσης

Τη συνέργεια με καταξιωμένα επιστημονικά τεχνολογικά και ερευνητικά ιδρύματα, επιδιώκει σταθερά ο Δήμος Ρεθύμνης για…

Ρεπορτάζ 24 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η υλοποίηση του Πολιτιστικού Πάρκου Ανωγείων

Το Πολιτιστικό Πάρκο Ανωγείων είναι ένα «όραμα» που ξεκινά να υλοποιείται μετά και τη σχετική…