Άρθρο Localit 02 Οκτωβρίου, 2012

Τα Κρητικά προϊόντα κατακτούν τη ρωσική αγορά

Με πρωτοβουλία της αιρετής περιφέρειας Κρήτης κατέστη δυνατή η υπογραφή συμβολαίων ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στη Ρωσία.

Όπως γίνεται γνωστό από την περιφέρεια μετά από τις επιχειρηματικές συναντήσεις που προηγήθηκαν  μπαίνουν στα ράφια 625 σημείων πώλησης της Ρωσίας Κρητικά προϊόντα.

Τα συμβόλαια που υπεγράφησαν αφορούν στην εξαγωγή ελαιολάδου, μελιού, παστελιών και αρτοσκευασμάτων – ειδών ζαχαροπλαστικής.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «τα πρώτα συμβόλαια πενταετούς διάρκειας είναι η απαρχή και μόνο της προσπάθειας». Μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς τα σχετικά αποτελέσματα ήταν δουλειάς και συνεργασίας τριών μηνών. Η πρώτη επαφή είχε γίνει  με 9 Ρώσους επιχειρηματίες.

Όπως γίνεται γνωστό οι εξωστρεφείς προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης δεν εξαντλούνται στην αγορά της Ρωσίας. «Ήδη έχει ανοίξει η αγορά της Ουκρανίας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο ο περιφερειάρχης έχει προσκληθεί από επιχειρηματίες στη Γερμανία.

Κομβικό σημείο για τη συνολική ανάπτυξη της Κρήτης- τόνισε ο Περιφερειάρχης- είναι η σύνδεση του πρωτογενούς με τον τουριστικό τομέα και εκεί ρίχνουμε όλο το βάρος μας. Παράλληλα πρόσθεσε ότι τα μηνύματα από τις τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την επόμενη χρονιά, όπου αναμένεται μεγάλη αύξηση στη ροή του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και την Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ουκρανοί τουρίστες που ήρθαν στην Κρήτη τον εφετινό Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 90%, ενώ οι Ρώσοι που επισκέφτηκαν το νησί μας, έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2009!

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μέσω του οποίου εγκαταστάθηκαν δωρεάν σημεία…

Με μια ματιά 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε αυξημένη ετοιμότητα Δήμοι & Περιφέρειες λόγω κακοκαιρίας

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ αναδεικνύει τον θεσμικό ρόλο των νέων στη διακυβέρνηση των Δήμων – Δ. Καφαντάρης: Οι νέοι αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών σε τοπικό επίπεδο

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Δημήτρης Καφαντάρης συμμετείχε, την Πέμπτη…