Άρθρο Localit 08 Μαρτίου, 2013

Τα ακάλυπτα «ορόσημα» μεταθέτουν τη δόση Μαρτίου

0000000000000000000gufgiluΤα ακάλυπτα «ορόσημα» του Μνημονίου, κυρίως οι απολύσεις στο δημόσιο,  φέρνουν παράταση της παραμονής της τρόικα στην Αθήνα και, καθώς φαίνεται,  μετάθεση της ημερομηνίας της εκταμίευσης της δόσης Μαρτίου.

Η νέα αυτή εμπλοκή, που προέκυψε στις συζητήσεις των υπουργών με την τρόικα, οδήγησε σε μετάθεση της συνάντησης των «τροϊκανών» με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πιθανώς για τη Δευτέρα, και την παραμονή τους στην Αθήνα για άλλη μια βδομάδα.

Βέβαια η παράταση αυτή σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε χαλάρωση των πιέσεων προς την κυβέρνηση αντιθέτως τις εντείνει, καθώς δεν έχει βρει τη χρυσή τομή που αφενός θα ικανοποιήσει την τρόικα για τη μείωση προσωπικού και, αφετέρου, δε θα διαταράξει τις κυβερνητικές και κομματικές ισορροπίες.

Πάντως η τρόικα επιμένει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα με ημερομηνίες και ονόματα υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν οριστικά από το Δημόσιο καθώς και να απομακρυνθούν άμεσα οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται, κατά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε 890, ενώ κατά την τρόικα σε 7.000 χιλιάδες.

Μέσα σ΄αυτό το τεταμένο κλίμα αναμενόταν να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βασικό θέμα της αλλαγές στο δημόσιο, αλλά αναβλήθηκε.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και τα νέα μειωμένα οργανογράμματά τους αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…