Άρθρο Localit 09 Δεκεμβρίου, 2020

Τ. Θεοδωρικάκος: Απόλυτη προτεραιότητα στη Δυτ. Μακεδονία για έργα μέσω «Αντώνη Τρίτση»

Απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την υλοποίηση έργων, δεδομένου του ισχυρού πλήγματος που έχει δεχθεί από την πανδημία του κορονοϊού, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών,  Τάκης Θεοδωρικάκος,  σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και Δημάρχους της περιοχής, με αντικείμενο συζήτησης το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Θέλω να καταστήσω, σαφές, ότι η πρόθεσή μου, η πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, η συνολική πρόθεση της κυβέρνησης, είναι κάθε πρόταση που θα έρχεται από Δήμο της Δυτικής Μακεδονίας να εξετάζεται, αμέσως, κατά απόλυτη προτεραιότητα και να υλοποιείται», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός.

Πρόσθεσε δε, πως «η κυβέρνηση με το πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης, σε σχέση με την αναγκαία απολιγνιτοποίηση της Περιφέρειας, θέλει να κάνει τα πάντα, προκειμένου να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες, να στηριχθεί συνολικά η Περιφέρεια, να στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση και όλες οι κοινωνικές ομάδες. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και η τοπική κοινωνία».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Περιφέρειας για οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει ο αρχικός σχεδιασμός της για την υλοποίηση έργων, επισημαίνοντας ωστόσο στους Δημάρχους και στον Περιφερειάρχη ότι τα ποσά που θα απορροφήσουν εξαρτώνται από τη δική τους ετοιμότητα και την επάρκεια των προτάσεων που θα καταθέσουν.

«Το πρόβλημα δεν είναι το ύψος των χρηματοδοτήσεων. Ετοιμάστε τις προτάσεις σας. Πρέπει, όμως, να κινηθείτε γρήγορα, να έχετε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, με σκοπό να προχωρήσουμε. Μακάρι να είστε σε θέση να κάνουμε έργα 200 εκατ. ευρώ και παραπάνω. Εξαρτάται από εσάς και είμαστε αποφασισμένοι να σας στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη», τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών -και με δεδομένο ότι η Δυτική Μακεδονία έχει πληγεί σε υπέρμετρο βαθμό από τον κορονοϊό, ανταποκρίθηκε σε αίτημα των Δημάρχων και ανακοίνωσε ότι δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους της περιοχής κατ’ εξαίρεση να κάνουν έργα αστικών αναπλάσεων.

Όσον αφορά στη μάχη κόντρα στην πανδημία, επέστησε την προσοχή στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εφαρμογή των μέτρων».

Οι προτάσεις

Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί τρεις προτάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης», οι οποίες αφορούν στον τομέα της ύδρευσης. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις εξής:

  1. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού του Δήμου Σερβίων
  2. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ψηφιακών υδρομέτρων και συστήματος αυτόματης ανάγνωσης μετρήσεων της ΔΕΥΑ Εορδαίας
  3. Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση ΠΟΠ -ΟΤΑ με ΥΠΕΣ – Τα αιτήματα που κατέθεσαν

Υπόμνημα με τα αιτήματά της κατέθεσε η Πανελληνία Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησς (ΠΟΠ-ΟΤΑ), στον…

Υπουργείο Εσωτερικών 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 36,5 εκ. ευρώ στους δήμους για μισθοδοσία προσωπικού καθαριότητας σχολείων

Το συνολικό ποσό 36.552.635,94 ευρώ κατανέμεται  σε 328 δικαιούχους δήμους  για την κάλυψη των δαπανών…

Υπουργείο Εσωτερικών 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια»

Οι νέοι, Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων βρίσκονται σε διαβούλευση με τα…