Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2019

Τ. Θεοδωρικάκος: 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο – 8.000 στους ΟΤΑ

Στην αναγκαιότητα των σχεδόν 20.000 προσλήψεων στο δημόσιο, αλλά και σε 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ, αναφέρθηκε  το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Υπάρχει αυστηρός προγραμματισμός, δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και έτσι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες» ξεκαθάρισε όσον αφορά τα δημοσιονομικά ο υπουργός, μιλώντας  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

«Το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό τηρώντας την αρχή 1 προς 1. Τα δυο τελευταία χρόνια (2018 και 2019) έχουν φύγει 20.300 εργαζόμενοι από το δημόσιο, κι έχουμε οριοθετήσει 19.700 προσλήψεις στους τομείς της παιδείας, υγείας, ασφάλειας, κοινωνικής πρόνοιας που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε και 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ, έχουμε συνεννοηθεί με την τρόικα είναι έξω από τον κανόνα 1 προς 1, καθώς δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. 2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής “Βοήθεια στο Σπίτι”. Επίσης 1.700 άτομα συνοριοφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στο χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς -και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας» διευκρίνισε. 

Παράλληλα, πέραν των 18.000 προσλήψεων μονίμων «τρέχει» και πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 35.000 εποχικών στους ΟΤΑ από τον ΟΑΕΔ.  

Πηγή: skai.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…