Άρθρο Localit 22 Ιουλίου, 2021

Συστράτευση των Δήμων της ΠΕ Σερρών και της 4ης ΥΠΕ για την αύξηση των εμβολιασμών

Σε συνένωση των δυνάμεων τους προχωρούν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης με στόχο τη ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19, όπως συμφωνήθηκε σε σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, οι Δήμοι της ΠΕ Σερρών μαζί με την 4η ΥΠΕ θα προχωρήσουν σε κοινές δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της επιφυλακτικότητας απέναντι στον εμβολιασμό και στην οργάνωση παρεμβάσεων με Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού κατοίκων σε κάθε γειτονιά και οικισμό.

Παράλληλα, θα υπάρξει στενή συνεργασία για την άμεση έναρξη του κατ’ οίκον εμβολιασμού για ασθενείς πολίτες, που αδυνατούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, που είχε και την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Βισαλτίας Αργύρης Χατζημάρκος, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Ειρήνη Χατζοπούλου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Νικόλαος Φαρμάκης.

«Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας στον πληθυσμό μας.

Το στοίχημα μας είναι να ενημερώσουμε και να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Πρέπει να κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω.

Και αυτό θα γίνει μόνο αν φθάσει σε κάθε σπίτι αυτό το δώρο της επιστήμης, που λέγεται εμβόλιο», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης επισήμανε:

«Ως Υγειονομική Περιφέρεια θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε στις αρχές του φθινοπώρου να πετύχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η συνδρομή των Δήμων είναι καθοριστική στην επίτευξη των στόχων μας για την υλοποίηση του εμβολιαστικού πλάνου στην Υγειονομική μας Περιφέρεια.

Για αυτό και είμαστε στο πλευρό των Δημάρχων για να στηρίξουμε κάθε τους δράση και πρωτοβουλία».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά τη διαδικασία καταβολής ενισχύσεων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία της Covid-19

H Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει ένα νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία,…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ευάλωτους πολίτες μεταφέρει για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, ο Δήμος

Ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, κινητοποιώντας το σύνολο του μηχανισμού και των…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εμβολιασμός κατ’ οίκον στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Στην καταγραφή ατόμων που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά δεν δύναται να μετακινηθούν, προχωρά ο Δήμος…