Άρθρο Localit 07 Μαΐου, 2014

Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Διευρυμένη σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014 

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της διευρυμένης σύσκεψης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλη Αγγελάκα για την αντιπυρική προστασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασιλείου Παπαγεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μανιάτη, του Ειδικού Γραμματέα Δασών κ. Γιώργου Αμοργιανιώτη, του  Διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κ. Γ. Χριστακόπουλου, του  Γενικού Διευθυντή Δασών κ. Τάσου Καζάση, του Διευθυντή της ΕΜΥ κ. Αντώνη Λάλου, του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη  και του Δημάρχου Μάνδρας κ. Γεωργίου Δρίκου.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν διεξοδικά οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπό τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ επισημάνθηκαν οι ελλείψεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στις δράσεις προληπτικής πυροπροστασίας και εκτέλεσης των αντιπυρικών έργων. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε πως το επιχειρησιακό σχέδιο πυροπροστασίας για το 2014 έχει επικαιροποιηθεί, ενώ ήδη προσελήφθησαν 225 νέοι πυροσβέστες για να ενισχύσουν το υπάρχον δυναμικό των πυροσβεστικών σταθμών.

Ο Γ.Γ της ΑΔ . Αττικής ζήτησε από όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη να επισημάνουν τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, ενώ ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο των Δασαρχείων θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα επίσκεψη αυτοψίας στους δασικούς δρόμους της Πεντέλης και της Πάρνηθας. “Στόχος μας πρέπει να είναι η μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και η συνεργασία των κρατικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών, ώστε κατ’ αρχάς,να θωρακίσουμε την Αττική λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελάκας.

Τον τεράστιο ρόλο της πρόληψης επισήμανε και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε στα θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα που είχε το 2013 ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων, αφού οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά 50%. Επίσης, ενεργοποιήθηκαν και αποτελούν πλέον μέρος του εθνικού στόλου δασοπυρόσβεσης 5 ελικόπτερα της πυροσβεστικής, τα οποία ήταν καθηλωμένα λόγω γραφειοκρατικών κολλημάτων .

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με τις ψήφους της ΝΔ «πέρασε» το ν/σ για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ

Θ. Λιβάνιος: Η μεγάλη μεταρρύθμιση, η πραγματική αλλαγή που έχει ανάγκη η Αυτοδιοίκηση, θα προχωρήσει…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Από σήμερα οι αιτήσεις για τα έξοδα ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για τους πλημμυροπαθείς από τον “Daniel”

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel»,…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μ. Δημοπούλου: Δύο καινοτομίες το επόμενο διάστημα για τα ζώα συντροφιάς

Τη λειτουργία δύο καινοτομιών για τα ζώα συντροφιάς το επόμενο διάστημα προαναγγέλλει η Ειδική Γραμματέας…