Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη για ένταξη της Κνωσού στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Η προετοιμασία και η διαμόρφωση της πρότασης που θα παρουσιάσουν στο υπουργείο Πολιτισμού, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με στόχο την ένταξη της Κνωσού και των μινωικών ανακτόρων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτη.

Σε αυτή συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου, Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης και Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, η γενική γραμματέας του δήμου Μαρία Σκραφνάκη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης «η συνάντηση έγινε για να προετοιμάσουμε την επίσκεψή μας στο υπουργείο Πολιτισμού, αρχές του Απρίλη, για να προχωρήσουμε τα έργα που χρειάζεται η Κνωσός για τη σειριακή εγγραφή στην UNESCO των μινωικών ανακτόρων στην Κρήτη» επισημαίνοντας ότι «είναι μια δύσκολη άσκηση στην οποία θέλουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί προς όφελος του πολιτισμού, των ανθρώπων και της κοινωνίας της Κρήτης».

Ο κ. Καλοκαιρινός ανέφερε πως η συζήτηση αφορά κυρίως τον περιβάλλοντα χώρο της Κνωσού και όσα πρέπει να γίνουν, προκειμένου η Κνωσός μαζί με τα άλλα μινωικά ανάκτορα να εγγραφεί στον κατάλογο της UNESCO.

«Συνεχίζουμε την προετοιμασία και θα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα τεθούν υπόψη της υπουργού με στόχο ο χώρος να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που του αξίζει. Είναι ζητήματα που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε στους επόμενους μήνες και όλα θα γίνουν με συναίνεση των ανθρώπων που εμπλέκονται στον ευρύτερο χώρο της Κνωσού» συμπλήρωσε ο κ. Καλοκαιρινός.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της «Ορεινής Συμμαχίας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων ο Δήμος Ελασσόνας

Την ένταξή του ως μέλους στην Ορεινή Συμμαχία (Mountain Partnership) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Μια μοναδική μουσική βραδιά με τον λαουτίστα Βασίλη Κώστα και τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο

Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Τα θεμέλια για μια δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Αθήνας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπήκαν…