Άρθρο Localit 08 Μαΐου, 2025

Συνολικά 600 άνεργοι με αναπηρία προσλήφθηκαν σε δήμους

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη νέα δράση της ΔΥΠΑ, με επιδότηση 75% για 18 μήνες

Συνολικά 600 άνεργοι με αναπηρία έχουν ήδη προσληφθεί από δήμους, μέσω της νέας δράσης απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ενώ συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Το πρόγραμμα προβλέπει την κάλυψη 1.000 θέσεων πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε δήμους από ανέργους με αναπηρία και στοχεύει στην ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, διασφαλίζοντας ισότιμες ευκαιρίες απασχόλησης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα είναι διάρκειας έως 18 μηνών και επιχορηγεί το 75% μισθού και εισφορών, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαία και ανώτατη επιχορήγηση τις 13.500 ευρώ ανά ΑμεΑ (το υπόλοιπο καλυπτόμενο από τον εκάστοτε δήμο).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/epidotoumeno-proghramma-apaskholisis-1000-atomon-me-anapiria-stoys-dimoys-tis-khwras-stokhos-oi-isotimes-efkairies-apaskholisis.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Μυτιλήνης: Ελεύθερη είσοδος και δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Θεοφίλου για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Ο Δήμος Μυτιλήνης, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί…

Με μια ματιά 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από σήμερα Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο

Καιρικό σύστημα, με την ονομασία INES όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, από…

Με μια ματιά 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραβεύτηκαν μαθητές στο πλαίσιο του Παγκρήτιου Διαγωνισμού «Κρήτη, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Η τελετή βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κρήτη-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια…