Άρθρο Localit 20 Σεπτεμβρίου, 2018

Συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου με τους Γιατρούς του Κόσμου

Η Υπηρεσία Ασύλου ανακοίνωσε ότι ξεκινά συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου στο πλαίσιο της υποδοχής αιτούντων διεθνούς προστασίας στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου  της Υπηρεσίας Ασύλου.

Η συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου με τους Γιατρούς του Κόσμου συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και με σεβασμό στο πρόσωπο του αιτούντος εξέταση του αιτήματος διεθνούς προστασίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου εξυπηρετώντας ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια μέσα από τα Ανοιχτά Πολυϊατρεία τους εκατοντάδες αιτούντες άσυλο σε όλη την Ελλάδα που παραπέμπονται σε καθημερινή βάση από την Υπηρεσία Ασύλου, ξεκινούν να λειτουργούν ένα Γραφείο Υγείας και Πρώτων Βοηθειών εντός του ΠΓΑ Αττικής ώστε να οργανωθεί και να εντατικοποιηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα παραπομπών και διασύνδεσης για τους αιτούντες άσυλο και τους πολίτες τρίτων χωρών σε υπηρεσίες υγείας. Να σημειωθεί ότι ήδη από το 2015 μέχρι και σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου υποστηρίζουν το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Πάτρας με παραχώρηση κτιριακής υποδομής στην περιοχή.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…