Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεργασία ΚΕΔΕ – ΠΙΣ για τους εμβολιασμούς

Δ. Παπαστεργίου: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες  επιτάχυνσης των εμβολιασμών για Covid-19 με στοχευμένες εκδηλώσεις ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τη συμμετοχή του προέδρου  του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του προέδρου  και του  αντιπροέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ, Ιωάννη Λυμπέρη, δημάρχου ΄Ηλιδας και  Γιάννη Ταγκαλέγκα, δημάρχου Λεβαδέων και του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν  η συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ της ΚΕΔΕ και των Δήμων της χώρας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, προκειμένου να συμβάλλουν στην επιτάχυνση του  εμβολιασμού  για Covid-19 των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό κάλυψης.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκαν οι προτάσεις που έχει διατυπώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος  για την επίσπευση των εμβολιασμών ανά την επικράτεια.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως οι δήμοι  θα εξακολουθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του εμβολιασμού των πολιτών, με στοχευμένες εκδηλώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ σωστές προτάσεις που έχει διατυπώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Σημείωσε δε ότι, ιδιαίτερη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί στην περιφέρεια, σε απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς, όπου έχουμε και τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού καθώς και ότι είναι καθοριστική η συμβολή  της Εκκλησίας.

Σε ό,τι αφορά τους Δήμους  συμφωνήθηκε να προωθηθούν οι εξής δράσεις.

  • Κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στις δημοτικές κοινωνικές δομές προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με το οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ανεμβολίαστων νοσούντων.
  • Συνέχιση και ενίσχυση των ενημερωτικών εκδηλώσεων των Δήμων σε συνεργασία είτε με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, είτε με τον ΠΙΣ.
  • Συντονισμένη προσπάθεια των Δήμων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον εντοπισμό των περιοχών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και διοργάνωση ενημερωτικών συζητήσεων με κλιμάκια εμβολιαστών γιατρών και Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι θα διενεργούν και τους εμβολιασμούς επί τόπου. 

Το θέμα της επιτάχυνσης  των εμβολιασμών αναμένεται να συζητηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο συνέρχεται την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Σε 169 σημεία της επικράτειας διενεργούν δωρεάν rapid test οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, σήμερα Παρασκευή…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 30 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Σε 211 σημεία της επικράτειας, διενεργούν δωρεάν rapid test, οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 29 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 29 Μαρτίου

Σε 192 σημεία της επικράτειας διενεργούν δωρεάν rapid test για Covid-19, οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ,…