Άρθρο Localit 23 Φεβρουαρίου, 2024

Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρι Μπίλλια.

Ο κ. Αγγελούδης ζήτησε τη συνδρομή της περιφέρειας για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές του Δήμου που πλήττονται έντονα από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα παρεμβάσεις με επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περιουσιών.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε αποτελεσματικά την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και να δώσουμε απαντήσεις στις νέες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» σημείωσε ο κ. Αγγελούδης, προσθέτοντας πως «η αγαστή συνεργασία δήμου – περιφέρειας, η συστηματική δουλειά που γίνεται από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πάρι Μπίλλια, η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, μας επιτρέπει να ανοίξουμε βηματισμό, να παράξουμε έργο υπαρκτό και μετρήσιμο».

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΕΥΑΘ για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων με χρηματοδότηση από την ΠΚΜ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης σε τέσσερα σημεία, όπου παρουσιάζονται συστηματικά προβλήματα: Στην Αγίων Πάντων, στην περιοχή των Δικαστηρίων (Κουντουριώτη, ΟΛΘ), στην Εθνικής Αμύνης (Λευκός Πύργος) και στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, η περιφέρεια έχει αναλάβει δύο ακόμη σημαντικά έργα υποδομής, τη διευθέτηση των ρεμάτων της ΥΦΑΝΕΤ και της Τριανδρίας, με εξασφάλιση πόρων από τα ΠΕΠ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Κάλεσμα στους πολίτες για αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους

Στην αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους μέχρι την 30η Απριλίου 2024, καλούνται οι πολίτες…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά νωρίτερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στις περιφέρειες της Κρήτης, Βορείου και…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Εορδαίας: Οριστική παραλαβή δύο δομών για ΑμεΑ

Στην οριστική παραλαβή της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας…