Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2022

Συνεργασία δήμου Ηγουμενίτσας και ΕΨΕΠ για δράσεις κατά της άνοιας

Σύμφωνο συνεργασίας  υπέγραψε το ΠΑΠΚΠΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) για την ενίσχυση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του δήμου Ηγουμενίτσας.

Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας υποστήριξης Ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες ΟΤΑ ΚΑΠΗ – ΚΗΦΗ)», οι οποίες στον δήμο Ηγουμενίτσας, εποπτεύονται από το ΠΑΚΠΠΟ.

Στο πλαίσιο της δράσης επαγγελματίες υγείας (νευρολόγος, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός) της Ομάδας Διασύνδεσης θα επισκέπτονται κάθε Δευτέρα, τα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του δήμου για την ενημέρωση, εκπαίδευση, υποστήριξη και εξειδίκευση του προσωπικού τους (on the job training) σχετικά με την άνοια, καθώς και για την οργάνωση δράσεων πρόληψης αυτής. Επιπλέον θα διενεργείται έλεγχος και αξιολόγηση των ωφελουμένων, κυρίως με νευροψυχολογική αξιολόγηση, και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης. Τέλος θα διοργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις για φροντιστές ατόμων με άνοια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μια σπουδαία Ελληνίδα…

Με μια ματιά 16 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Λοκρών τιμά τον Γιάννη Σμαραγδή

Ο Δήμος Λοκρών τίμησε σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση τον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη κ. Γιάννη…

Με μια ματιά 16 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεσολόγγι: Θεμελιώθηκε το Διεθνές Δίκτυο Πόλεων και Φορέων Φιλελληνισμού

Ιστορική ημέρα για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου αποτέλεσε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, καθώς φιλοξένησε…