Άρθρο Localit 29 Οκτωβρίου, 2020

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κατά της πανδημίας

Ο Δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά της πανδημίας. Σήμερα υπογράφηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιο Λουκίδη, συμφωνία συνεργασίας για μια σειρά δράσεις που στοχεύουν στην προστασία της υγείας των πολιτών της Αθήνας από την πανδημία του Covid-19 αλλά και από μια σειρά άλλων νοσημάτων της εποχής (γρίπη, πνευμονία κ.α.).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, μεταξύ των δράσεων αυτών είναι η βελτίωση της επαγρύπνησης και της γνώσης των δημοτών σε θέματα και πολιτικές για τον Covid-19 ,την εποχική γρίπη τον πνευμονιόκοκκο, τους εμβολιασμούς και το κάπνισμα, η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στις Υπηρεσίες Υγείας του Δήμου Αθηναίων, ο έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας των δημοτών με ανιχνεύσεις και η ευαισθητοποίηση των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων στα θέματα της υγείας των πνευμόνων καθώς και διασύνδεση με ειδικά θεραπευτικά κέντρα όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Επίσης η υποστήριξη του υγειονομικού δικτύου του Δήμου Αθηναίων για την καλύτερη διαχείριση και αποσυμφόρηση των εξωτερικών ή επειγόντων ιατρείων των νοσοκομείων κ.α. «H Αθήνα, με πολλή δουλειά και οργανωμένα, έχει καταφέρει να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος της πανδημίας. Δεν στεκόμαστε όμως μόνο στα μέτρα αντιμετώπισης. Με την ίδια οργάνωση και με συντονισμό, δίνουμε μεγάλο βάρος στην πρόληψη» τόνισε μεταξύ άλλων μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ενδιαφέρουν 10 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
78 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου – Το μήνυμα του Δημάρχου Νισύρου

Χρ. Κορωναίος: «Η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου σύμβολο ελευθερίας και αγώνα» Μήνυμα για την 78η επέτειο…

Ενδιαφέρουν 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος υγείας για γυναίκες

«Η πρόληψη αποτελεί βασικό πυλώνα δημόσιας υγείας και επένδυση στην ποιότητα ζωής» Ο Δήμος Δράμας,…