Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Συνεργασία  Δήμου Αγίου Νικολάου – Πανεπιστημίου Κρήτης για την καταγραφή αναγκών υγείας των πολιτών

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Κοντάκη, προγραμματική σύμβαση σχετικά με την καταγραφή των αναγκών υγείας των δημοτών του Αγίου Νικολάου και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες, στις οποίες οδήγησε η πανδημία.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου – στο πλαίσιο του αναπτυξιακού του ρόλου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Ιατρική Σχολή, με την προγραμματική αυτή σύμβαση συνεργάζονται για την ανάπτυξη του ευαίσθητου τομέα της υγείας των πολιτών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, στην περίοδο της πανδημίας συζητήθηκε η συμβολή των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) για την αντιμετώπιση της, και υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης ενός σχεδίου ολοκληρωμένων δράσεων στην κοινότητα με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η ανάπτυξη των υπηρεσιών ΠΦΥ στις αστικές περιοχές στη χώρα μας δεν έχει ολοκληρωθεί κεντρικά και υπάρχει χώρος για συμπληρώσεις και παρεμβάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αναγκαιότητα καταγραφής των αναγκών υγείας των δημοτών του Δήμου Αγίου Νικολάου και η διατύπωση πρότασης για την στήριξη των δομών υγείας με τη συμβολή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκτιμήθηκε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου ως το πρώτο σημαντικό βήμα, το οποίο και θα αποτελέσει τον στρατηγικό σχεδιασμό σε θέματα Δημόσιας Υγείας του Δήμου, όπως άλλωστε καλεί όλους τους Δήμους να πράξουν μέσω του Δικτύου Υγειών Πόλεων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σκοπός της προτεινόμενης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ιατρική Σχολή) είναι η καταγραφή των αναγκών υγείας των πολιτών του Δήμου Αγίου Νικολάου (δημιουργία προφίλ υγείας του πληθυσμού) και η διατύπωση πρότασης για τη στήριξη δομών υγείας και κοινωνικής φροντίδας που λειτουργούν στα όρια του (στρατηγικός σχεδιασμός), αλλά και τη βελτίωση της κατάστασης υγείας των δημοτών.

Οι επιμέρους αντικειμενικοί στόχοι που εξυπηρετούνται αφορούν στην καταγραφή των υπηρεσιών των δομών υγείας και κοινωνικής φροντίδας που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου, την εκτίμηση των αναγκών υγείας των δημοτών και την υποβολή προτάσεων για την υποστήριξη των δομών υγείας και για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας αλλά και της υγείας του δημοτών, καθώς και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το έργο που βρίσκεται υπό την πανεπιστημιακή καθοδήγηση του Χρήστου Λιονή, καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα παρακολουθείται επίσης από στελέχη του Δήμου Αγίου Νικολάου με ευθύνη της αντιδημάρχου Ευαγγελίας Φανουράκη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρέθυμνο: Ημερίδα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην πόλη»

Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην πόλη», θα πραγματοποιηθεί,  την Παρασκευή 9…

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται η ισχύς των καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων

Την παράταση ισχύος των καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων που έχουν χορηγηθεί και ανανεωθεί έως τις…

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θέρμης – ΕΚΕΤΑ για τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας

Η ανάπτυξη κοινών δράσεων και ενεργειών, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την…