Άρθρο Localit 28 Απριλίου, 2015

Συνέδριο για τις Πόλεις του Μέλλοντος

πόλεις του μέλλοντοςΟι πρωτοποριακές εξελίξεις στο πεδίο των αστικών υπηρεσιών για τους υδατικούς πόρους, θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου για τις «Πόλεις του Μέλλοντος- Μεταβάσεις στις Αστικές Υπηρεσίες Υδάτινων Πόρων του Αύριο» που ξεκινά σήμερα  Τρίτη 28 Απριλίου, στη γερμανική   πόλη  Μίλχαϊμ,  (Mülheim An Der Ruhr), και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Στο διεθνές συνέδριο, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι υπηρεσιών ύδρευσης, ερευνητές, μηχανικοί, τεχνολογικοί πάροχοι, χωροτάκτες, σύμβουλοι και  φορείς χάραξης πολιτικής.

Οι σύνεδροι θα επικεντρωθούν σε τεχνικές, τεχνολογίες και διαχειριστικές προσεγγίσεις για την υποστήριξη της μεταβατικής περιόδου προς ένα πιο αειφόρο αστικό υδάτινο μέλλον.

Όπως σημειώνεται, ενόψει του συνεδρίου, οι πόλεις στον κόσμο αντιμετωπίζουν σειρά προκλήσεων μεταξύ των οποίων, η δημογραφική αλλαγή, η παγκοσμιοποιημένη οικονομία, οι κοινωνικές ανισότητες, η τεχνολογική καινοτομία, η αυξανόμενη ζήτηση πόρων και οι περιβαλλοντικές αλλαγές.

Σημαντικές πιέσεις αναμένεται να δεχθούν τις επόμενες δεκαετίες τα συστήματα αστικών λυμάτων, ενώ πολλές πόλεις στον κόσμο θα αντιμετωπίζουν συχνότερα ελλείψεις στο ισοζύγιο προσφοράς/ ζήτησης.

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ανθρώπινη κοινωνία, και ως εκ τούτου, οι αστικές υπηρεσίες που αφορούν σ’ αυτό, κυρίως ύδρευση και αποχέτευση, αποτελούν βασικούς παράγοντες για  σταθερές και υγιείς πόλεις του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, τη  συνεχιζόμενη αστικοποίηση και τη γενική επιδίωξη της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πραγματικά βιώσιμες λύσεις για τις αστικές υπηρεσίες νερού, λύσεις οι οποίες θα  ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών, να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.

Πληροφορίες:  https://conference.trust-i.net/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Έρευνα ... 17 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η φωνή σου, η πόλη σου»: πώς οι νέοι αντιλαμβάνονται τις τοπικές κοινωνίες

Η σχέση των νέων με τις τοπικές κοινωνίες σήμερα Η ενεργή συμμετοχή των νέων στις…