Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2017

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα τους πλειστηριασμούς

Τρόπους στήριξης των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εξαιτίας των οφειλών τους σε τράπεζες και στο Δημόσιο αναζητά η ΚΕΔΕ. Τα θέμα θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα στις 11.30 το πρωί.

Ήδη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία της Ένωσης να διερευνήσει τρόπους, στα πλαίσια πάντοτε του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, στήριξης των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Σε δηλώσεις του επισημαίνει τα εξής:

«Η διαχείριση του ζητήματος των κόκκινων δανείων πρέπει να αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, γιατί από την 1-1-2018 ο κίνδυνος χιλιάδες οφειλέτες να χάσουν τα σπίτια τους , είναι υπαρκτός.

Οι δήμοι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως κάνουμε άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, τους συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Μέσα από τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες μας, στα πλαίσια πάντοτε του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε Δήμου.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ επικαιροποίησε στο Συνέδριό της πριν μερικές ημέρες στα Ιωάννινα, απόφαση που έχει λάβει από το Νοέμβριο του 2016 , με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία από κατάσχεση λόγω οφειλών μέχρι ενός ύψους, σε Δήμους ή Εφορία.

Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση από πλευράς Κεντρικής Εξουσίας.

Δεν  πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα σπίτι συμπολίτη μας που βρέθηκε πραγματικά  στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του.

Οφείλουμε παράλληλα ως Κράτος να διαχωρίσουμε αυτούς που έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, από αυτούς που είναι συστηματικά κακοπληρωτές.

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, αυτοί που έσπειραν ανέμους υποσχόμενοι “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, σύντομα θα κληθούν να θερίσουν τις θύελλες  από τις ψεύτικες προσδοκίες που δημιούργησαν.

Σε αυτήν τη δύσκολη για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας συγκυρία, οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς  καλλιέργεια νέων ψεύτικων προσδοκιών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…