Άρθρο Localit 13 Μαΐου, 2022

Συνεχίζονται τα φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία του Δήμου Βύρωνα

Ένα δίωρο φιλοζωικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στα δύο τμήματα της Ε’ Δημοτικού, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, από τον  εκπαιδευτή σκύλων και μέλος της 5μελούς Επιτροπής διαχείρισης ζώων συντροφιάς του Δήμου Βύρωνα, Πέτρο Σιδερέα.

Το πρόγραμμα έγινε με τη βοήθεια του εκπαιδευμένου σκύλου Σίντρα, προκειμένου τα παιδιά να κατανοήσουν πώς πρέπει να επικοινωνούμε με τα ζώα αλλά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός υπεύθυνου κηδεμόνα: να εξασφαλίζει την ευζωία του ζώου συντροφιάς του, να το στειρώνει, να το θεωρεί μέλος της οικογένειας, να μην το εγκαταλείπει ποτέ κλπ.

Το περιεχόμενο του προγράμματος,  όπως επισημαίνει ο Δήμος,  έχει διαμορφωθεί από την Πανελλαδική Περιβαλλοντική και Φιλοζωική Ομοσπονδία και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ζωηρή συμμετοχή και είχαν την ευκαιρία να μάθουν βιωματικά και υπεύθυνα από ειδικό, ποιοι κανόνες ρυθμίζουν τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα.

Ο Δήμος Βύρωνα συνεχίζει τα προγράμματα αυτά με όσα σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα αστικής πανίδας του Δήμου Βύρωνα στο τηλ. 210-7608374.

Δείτε τη σελίδα μας στο site του Δήμου Βύρωνα https://www.dimosbyrona.gr/astiki-panida

Και στο fb : Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδος: Κάδοι απορριμμάτων για χρήση από πολίτες με κινητικά προβλήματα

Στη Ρόδο, τοποθετήθηκαν από τον Δήμο, είκοσι νέα συστήματα κάδων ανακύκλωσης και σύμμεικτων  απορριμμάτων, που…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι μαθητές της Καρδίτσας συμμετέχουν σε δράση ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών

Δράση ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών στις σχολικές μονάδες, οργανώνουν ο Δήμος Καρδίτσας και η…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Εκσυγχρονίζεται το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Σειρά εργασιών για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, ξεκινούν στον Δήμο…