Άρθρο Localit 14 Ιουλίου, 2017

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι ρίψεις νερού από αέρος με τη συνδρομή των δύο αεροσκαφών Πετζετέλ που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ, από πτώση κεραυνού σε αγροτοδασική περιοχή στη Λευκίμη Σουφλίου.

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης, στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν χωρίς διακοπή από εχθές 12 πυροσβεστικά οχήματα με προσωπικό 33 άτομα και πεζοπόρα τμήματα 79 ατόμων, επιτυγχάνοντας τον περιορισμό της πυρκαγιάς στη θαμνώδη περιοχή και την αποτροπή της επέκτασής της στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα το πρωί, όπως περιγράφεται από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι καλύτερη καθώς έχει οριοθετηθεί, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι χαμηλής έντασης, με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να κάνουν λόγο για ενίσχυσή τους στη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, όσο και ασθενέστερες σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη χωρίς να πέσει όμως ούτε σταγόνα στην περιοχή της πυρκαγιάς, κάτι που αν συνέβαινε εκτιμάται ότι θα διευκόλυνε σημαντικά την κατάσβεση.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…