Άρθρο Localit 17 Ιανουαρίου, 2018

Σύνδεση Ηρακλείου με Σαντορίνη και τους χειμερινούς μήνες ζήτησε δήμαρχος από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Την ναυτιλιακή σύνδεση του Ηρακλείου με τη Σαντορίνη κατά τους χειμερινούς μήνες, μέσω της ενεργοποίησης της καινούργιας γραμμής Κρήτη – Σαντορίνη – Ίος – Πάρος – Μύκονος – Τήνος – Άνδρος – Ραφήνα και για το διάστημα 1η Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου ζήτησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από τον υπουργό  Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

«Πρόκειται για ένα λογικό αίτημα, τόσο των ναυτικών όσο και των τουριστικών πρακτόρων της Κρήτης, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή η ενέργεια θα βοηθήσει ουσιαστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στα δύο νησιά, κάτι που θα έχει πολλαπλά και αυτονόητα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες» τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος παρέδωσε γραπτώς το σχετικό αίτημα στον υπουργό και τον γενικό γραμματέα Λιμένων.

Τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και ο κ. Λαμπρίδης εξήγησαν τις νομικές και πρακτικές δυσκολίες του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ωστόσο υποσχέθηκαν ότι θα το εξετάσουν και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο υλοποίησής του.

Συζητήθηκε ακόμα  η πιθανότητα να αλλάξει η ώρα αναχώρησης του εν λόγω δρομολογίου,   αίτημα για το οποίο ο υπουργός ζήτησε να ξεκινήσει η γραμμή με το καθορισμένο ωράριο και να επανεξεταστεί το ζήτημα σε δύο μήνες από την έναρξη της λειτουργίας της.

Στο θέμα της παραχώρησης της  χερσαίας ζώνης από τον Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στον δήμο Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι προχωρά κανονικά η σύναψη της σχετικής συμφωνίας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνας Φιλιππής, ο λιμενάρχης Ηρακλείου, αντιπλοίαρχος Ευθύμιος Δουβής, ο περιφερειακός διοικητής Λιμενικών Υπηρεσιών Κρήτης, πλοίαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης , ο πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων Γιάννης Αραμπατζόγλου κ.α.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ενδιαφέρουν 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Σταθερά αντίθετη η δημοτική αρχή με την επίγεια διέλευση του τρένου προς το λιμάνι

Την κάθετη αντίθεσή της καταθέτει η δημοτική αρχή της Πάτρας στο ενδεχόμενο επίγειας διέλευσης του…

Ενδιαφέρουν 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ: ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Η ΚΟΛΑΣΗ;»

Εκδήλωση με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες: Παράδεισος ή Κόλαση», φιλοξενεί το το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου…