Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2018

Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τη δήμαρχο Καβάλας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα,  Μ. Τρίτη, με τη Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία συνοδευόταν από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας, Αναστασία Ζ. Ιωσηφίδου.

Με τη δήμαρχο συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιεί η δημοτική Αρχή αυτή την περίοδο, τους  σχεδιασμούς της αναπτυξιακού χαρακτήρα, αλλά και τα σχέδια ανάπτυξης  έργων υποδομής με έμφαση στον τομέα της ύδρευσης.

Συζητήθηκαν επίσης τα δύο ειδικά προγράμματα ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την γενική ονομασία «ΦιλόΔημος», στο πλαίσιο των οποίων έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τρεις προσκλήσεις συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ. Τα δύο προγράμματα πρόκειται επίσης να χρηματοδοτήσουν έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά, αγροτικής οδοποιίας και άλλα. Από την πλευρά της δημάρχου εκφράστηκε ικανοποίηση για τις κατηγορίες των έργων που χρηματοδοτούνται και επισημάνθηκε ότι σύντομα θα υποβληθούν συγκεκριμένα αιτήματα προς το υπουργείο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η ικανοποίηση που εκφράζεται από δημάρχους για τα δύο προγράμματα, «ΦιλόΔημος», προκύπτει από το γεγονός ότι σχεδιάστηκαν στη βάση των αναγκών και των δυνατοτήτων που οι ίδιοι οι δήμαρχοι περιέγραψαν στις συναντήσεις τους μαζί του. Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τη δήμαρχο ότι θα εξεταστούν επίσης θετικά τα αιτήματα σχετικά με τον περιορισμό φαινομένων λειψυδρίας λόγω προβλημάτων στα δίκτυα και αντιμετώπισης ζημιών από ακραία φυσικά φαινόμενα.

Τα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα «ΦιλόΔημος» (Ι και ΙΙ), προβλέπουν 740 εκατ. ευρώ για τους ΟΤΑ το 2018, εκ των οποίων 180 εκατ. ευρώ βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δήμων για αγορά μηχανημάτων έργων, συντήρηση των σχολείων και αναβάθμιση Παιδικών Χαρών. Το «ΦιλόΔημος» με πόρους 500 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μπορεί να επεκταθεί σε 2 δισ. ευρώ σε βάθος  πενταετίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» με συλλογή τροφίμων

Δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, ενόψει…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…

Ενδιαφέρουν 18 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανείς μόνος σε ώρα ανάγκης: Μητρώο ευάλωτων πολιτών στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων προχωρά σε επικαιροποίηση του Ειδικού Μητρώου προληπτικής απομάκρυνσης ευάλωτων πολιτών, καλώντας τους…