29 Ιουνίου, 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Ένωσης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέα Βύρα – Δήμαρχο Λάρνακας.

Στη συνάντηση που πήρε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα διακυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ισχύουν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συζητήθηκαν επίσης, με ιδιαίτερη έμφαση τα θέματα που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, τις διαδικασίες Εσωτερικού Ελέγχου και η καταστατική θέση των αιρετών.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, οι Δήμοι της Κύπρου έχουν προχωρήσει περισσότερο τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία τους.
Παράλληλα συμφωνήσαμε να συμμετέχει η Ένωση Δήμων Κύπρου στο Διεθνές Γεγονός Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0 που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την ΚΕΔΕ.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν κοινές ομάδες εργασίας  ΚΕΔΕ και Ένωσης Δήμων Κύπρου ώστε η Αυτοδιοίκηση σε Ελλάδα και Κύπρο να ενώσει τις δυνάμεις της για πόλεις με πιο αποτελεσματική διακυβέρνηση και προς όφελος των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου προσέφερε στον κ. Ανδρέα Βύρα ένα συλλεκτικό νόμισμα για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 και τον πρώτο κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έναν δερματόδετο τόμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκτακτα μέτρα προστασίας για πολίτες και εργαζομένους στους Δήμους λόγω καύσωνα

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Και ενόψει καύσωνα κανείς δεν θα είναι μόνος του  …

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 24 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μήνυμα του Πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η 47η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα τιμής αλλά και προβληματισμού.   Τιμούμε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Νόρμπερτ Μπάρτλε

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Προχωράμε για τη θεσμική αναβάθμιση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης   Τα γραφεία…