29 Ιουνίου, 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Ένωσης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέα Βύρα – Δήμαρχο Λάρνακας.

Στη συνάντηση που πήρε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα διακυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ισχύουν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συζητήθηκαν επίσης, με ιδιαίτερη έμφαση τα θέματα που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, τις διαδικασίες Εσωτερικού Ελέγχου και η καταστατική θέση των αιρετών.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, οι Δήμοι της Κύπρου έχουν προχωρήσει περισσότερο τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία τους.
Παράλληλα συμφωνήσαμε να συμμετέχει η Ένωση Δήμων Κύπρου στο Διεθνές Γεγονός Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0 που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την ΚΕΔΕ.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν κοινές ομάδες εργασίας  ΚΕΔΕ και Ένωσης Δήμων Κύπρου ώστε η Αυτοδιοίκηση σε Ελλάδα και Κύπρο να ενώσει τις δυνάμεις της για πόλεις με πιο αποτελεσματική διακυβέρνηση και προς όφελος των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου προσέφερε στον κ. Ανδρέα Βύρα ένα συλλεκτικό νόμισμα για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 και τον πρώτο κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έναν δερματόδετο τόμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου για το θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά

Η Φώφη έφυγε αγωνιζόμενη   Η τραγική είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στη Διεθνή Έκθεση MUNI WORLD EXPO του Ισραήλ

Δ. Παπαστεργίου: «Αν θέλουμε η περιοχή της Μεσογείου να καταστεί μια περιοχή ανάπτυξης, ευημερίας και…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 21 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημήτρης Παπαστεργίου στο Olympia Forum II

Η ψηφιακή μετάβαση των πόλεών μας απαιτεί σοβαρό και στοχευμένο σχεδιασμό, τεχνική βοήθεια και εξειδικευμένο…