17 Μαΐου, 2024

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την ευκαιρία να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την Πέμπτη 16/5 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ Βαρνάβα επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών (1974-2024) από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με τους τάφους πάνω από 20.000 στρατιωτών της Αντάντ (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος) που πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο. Την υποδέχθηκαν o κ. Κυρίζογλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβας και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης καθώς και άγημα που της απέδωσε τιμές.

Εν συνεχεία η κυρία Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε κοινωνικές δομές της Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και συναντήθηκε με εθελόντριες, οι οποίες ετοιμάζουν γεύματα για τα συσσίτια σε όλη την περιοχή που καλύπτει η Μητρόπολη και ανέρχονται σε 8.000 κάθε μέρα και στη συνέχεια μετέβη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Εκεί την υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καιτεζίδης καθώς και οι Δήμαρχοι Νεάπολης-Συκεών Σίμος Διανιηλίδης, Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά, Κορδελιού- Ευόσμου Ελευθέριος Αλεξανδρίδης, και Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και ο πρύτανης Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας Σταμάτης Αγγελόπουλος.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των διακονισσών δηλαδή των εθελοντριών της Ιεράς Μητρόπολης, οι οποίες με θυσιαστική αγάπη υπηρετούν τις Κοινωνικές και Φιλανθρωπικές Δομές της Μητρόπολης. Στο γεύμα παρακάθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καιτεζίδης καθώς και οι Δήμαρχοι Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά,  Κορδελιού-Ευόσμου Ελευθέριος Αλεξανδρίδης και Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Newsletter (middle) ... 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα…

Newsletter (top) ... 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ και ΔΣ ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα

Λ. Κυρίζογλου: Η ΚΕΔΕ ενώνει τη φωνή της και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Πέμπτη στη Χαλκίδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου  και ώρα 11:30 στη Χαλκίδα…