Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2024

Συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον δήμαρχο Ρώμης

Την ευκαιρία να συναντήσει στο Palazzo Senatorio τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι είχε ο Χάρης Δούκας, κατά την παραμονή του στην ιταλική πρωτεύουσα. Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους, δίνοντας έμφαση στα νέα εργαλεία που απαιτείται να χρησιμοποιήσουν, ώστε να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εστίασαν σε θέματα καθημερινότητας, στα μέτρα που λαμβάνουν για την ενεργειακή ασφάλεια των πολιτών μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και στη φύτευση νέων δέντρων. Παράλληλα, συζήτησαν για τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο πρωτεύουσες, όπως η κατασκευή του νέου γηπέδου της Ρόμα και η Διπλή Ανάπλαση με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ο κ. Δούκας και ο κ. Γκουαλτιέρι συμφώνησαν στην προετοιμασία και σύναψη Μνημονίου συνεργασίας Αθήνας και Ρώμης, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

Στο τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων προσκάλεσε τον δήμαρχο της Ρώμης να επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα για την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας και ο κ. Γκουαλτιέρι αποδέχθηκε την πρόσκληση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε πλήρη επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής…

Με μια ματιά 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραδόθηκαν και τα πέντε πιστοποιημένα πάρκα σκύλων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε το πρωί στους φιλόζωους και τους τετράποδους φίλους τους το πέμπτο και τελευταίο, για…

Με μια ματιά 19 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Μαραθώνα εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Ψηφιακού Μετασχηματισμού”

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό του θα προχωρήσει ο δήμος Μαραθώνα. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το…