Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2024

Συνάντηση των παραγωγών λαϊκών αγορών με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τ. Θεοδωρικάκο – Τροποποιήσεις στον νόμο για τις αδειοδοτήσεις

Η ενίσχυση των λαϊκών αγορών με περισσότερους παραγωγούς, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

 Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της ομοσπονδίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγιναν δεκτά έγιναν τα πάγια αιτήματα και επίκεινται οι τροποποιήσεις στον νόμο.

Τα αιτήματα αφορούν:

1. Εξαίρεση της υποχρέωσης κατάθεσης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την θεώρηση των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών

2. Σε περίπτωση οφειλής 2 μηνών, ημερησίου δικαιώματος, δεν θα αφαιρούνται οι άδειες αλλά θα βεβαιώνεται πρόστιμο και όσες έχουν αφαιρεθεί θα επανέλθουν με την εξόφληση των οφειλόμενων ποσών.

3. Καταλήξαμε με τον υπουργό στη κοινή παραδοχή ότι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και την μείωση των τιμών αναζητείται η λύση της ενίσχυσης των λαϊκών αγορών με την παρουσία περισσότερων νέων αδειούχων παραγωγών που ζητούν δραστηριοποίηση στις λαϊκές αγορές, μέσω των φορέων λειτουργίας των λαϊκών αγορών». 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Θηβαίων φιλοξενεί το 4ο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας

Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και…

Ενδιαφέρουν 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
InterAigis 2026: Στο προσκήνιο Πολιτική Προστασία και ΟΤΑ

Από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου η…

Ενδιαφέρουν 17 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αμαρουσίου: Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων 2026

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και…