Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2016

Συνάντηση περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με πρέσβειρα Ισραήλ για διαχείριση απορριμμάτων και αφαλάτωση

Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΤον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφτηκε η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba την Τρίτη 8/11, στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που διεξάγονται για σύσφιξη των σχέσεων της πρεσβείας με τις τοπικές αρχές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Ήθελα πολύ να σας γνωρίσω από κοντά», τόνισε η πρέσβειρα του Ισραήλ, «καθώς με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουμε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς», θυμίζοντας τη στήριξη που δόθηκε από το ναυτικό του Ισραήλ στην πληγμένη από τους σεισμούς Κεφαλονιά το 1953, αλλά και τις εβραϊκές κοινότητες που διαμένουν εδώ.

Ο περιφερειάρχης τόνισε το γεγονός ότι οι εβραϊκές κοινότητες είναι πλήρως ενσωματωμένες στις τοπικές κοινωνίες των Ιονίων Νήσων. Επίσης, έδωσε έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό των Ιόνιων Νησιών καθώς και τη φυσική τους ομορφιά, όλα αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την οικονομική τους ανάπτυξη κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Επίσης παρουσίασε μια σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζει η ΠΙΝ, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων και η επεξεργασία υδάτων.

Η πρέσβης δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και στον τομέα των απορριμμάτων, της επεξεργασίας λυμάτων και της παραγωγής πόσιμου νερού. Ειδικά για το πόσιμο νερό παρουσίασε, εν συντομία, στον Περιφερειάρχη μεθόδους που αναπτύσσει το Ισραήλ για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας πλωτών συστημάτων αφαλάτωσης και υποσχέθηκε να φέρει σε επαφή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τους ειδικούς που χειρίζονται με επιτυχία αυτά τα θέματα στο Ισραήλ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή, ώστε αυτές οι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις να αποτελέσουν σημεία στρατηγικής συνεργασίας, η οποία μπορεί να επεκταθεί και στον τομέα του τουρισμού, όπου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει να προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους πολίτες του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης, τα οποία σταμάτησαν…

Ρεπορτάζ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Το Όρος Δίκτη στα “Απάτητα Βουνά”

Το Όρος Δίκτη στο Λασίθι, ο μυθικός τόπος γέννησης του Δία, γίνεται σήμερα ο δεύτερος…

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πράσινο φως» για την ανάπλαση και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών του έργου ανάπλασης και διαπλάτυνσης της Λεωφ.…