Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2016

Συνάντηση περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με πρέσβειρα Ισραήλ για διαχείριση απορριμμάτων και αφαλάτωση

Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΤον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφτηκε η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba την Τρίτη 8/11, στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που διεξάγονται για σύσφιξη των σχέσεων της πρεσβείας με τις τοπικές αρχές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Ήθελα πολύ να σας γνωρίσω από κοντά», τόνισε η πρέσβειρα του Ισραήλ, «καθώς με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουμε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς», θυμίζοντας τη στήριξη που δόθηκε από το ναυτικό του Ισραήλ στην πληγμένη από τους σεισμούς Κεφαλονιά το 1953, αλλά και τις εβραϊκές κοινότητες που διαμένουν εδώ.

Ο περιφερειάρχης τόνισε το γεγονός ότι οι εβραϊκές κοινότητες είναι πλήρως ενσωματωμένες στις τοπικές κοινωνίες των Ιονίων Νήσων. Επίσης, έδωσε έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό των Ιόνιων Νησιών καθώς και τη φυσική τους ομορφιά, όλα αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την οικονομική τους ανάπτυξη κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Επίσης παρουσίασε μια σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζει η ΠΙΝ, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων και η επεξεργασία υδάτων.

Η πρέσβης δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και στον τομέα των απορριμμάτων, της επεξεργασίας λυμάτων και της παραγωγής πόσιμου νερού. Ειδικά για το πόσιμο νερό παρουσίασε, εν συντομία, στον Περιφερειάρχη μεθόδους που αναπτύσσει το Ισραήλ για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας πλωτών συστημάτων αφαλάτωσης και υποσχέθηκε να φέρει σε επαφή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τους ειδικούς που χειρίζονται με επιτυχία αυτά τα θέματα στο Ισραήλ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή, ώστε αυτές οι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις να αποτελέσουν σημεία στρατηγικής συνεργασίας, η οποία μπορεί να επεκταθεί και στον τομέα του τουρισμού, όπου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει να προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους πολίτες του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου, σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, λόγω σεισμών

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, συνεδρίασε σήμερα με κυρίαρχα θέματα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ελαίων στον Δήμο

Την ένταξη του Δήμου Κατερίνης στο δίκτυο ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ελαίων και την εγκατάσταση  κάδων συλλογής…

Ρεπορτάζ 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών

Η δραματική αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών ανησυχεί τους επιστήμονες, οι οποίοι ζητούν να ενισχυθεί…