Άρθρο Localit 30 Οκτωβρίου, 2023

Συνάντηση Λιβάνιου – Εσκίογλου για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στα Φάρσαλα

Η πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίολγου με το αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο κ. Εσκίογλου παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με όλες τις ανάγκες της επαρχίας Φαρσάλων, επισημαίνοντας πως χρειάζεται γενναία στήριξη από την πολιτεία ώστε το συντομότερο δυνατό να επέλθει η κανονικότητα.

Μεταξύ άλλων εστίασε στην ανάγκη αποκατάστασης δημοσίων υποδομών, νέων υδραυλικών έργων, του εσωτερικού και αγροτικού οδικού δικτύου, τονίζοντας ιδιαίτερα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκληθεί στις συγκοινωνίες με την πτώση της γέφυρας στην Αμπελιά.

Επίσης υπογράμμισε πως πρέπει το συντομότερο να γίνουν ολοκληρωμένες αντιπλημμυρικές μελέτες για την θωράκιση των οικισμών που πλήττονται διαρκώς, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Φαρσάλων με ίδιους πόρους θα εκπονήσει τη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Σταυρού.

Ενόψει του χειμώνα, ο κ. Εσκίογλου ζήτησε από τον κ. Λιβάνιο την άμεση  συνδρομή της κυβέρνησης για να ανακατασκευαστούν αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα που καταστράφηκαν.

Συμφωνήθηκε τέλος, να υπάρξει νέα συνάντηση μόλις καταρτιστεί από πλευράς υπουργείου, ένας οδικός χάρτης σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση αλλά και την υλοποίηση των επιβεβλημένων έργων και παρεμβάσεων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…

Ρεπορτάζ 01 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Κουκάς: Η φέρουσα ικανότητα των νησιών είναι δείκτης ποιότητας δημοκρατίας

Διοικητική φέρουσα ικανότητα και νησιωτικότητα στο επίκεντρο κοινοβουλευτικής συζήτησης Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς Αντιπρόεδρος του…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…