Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2017

Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης τη Δευτέρα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης,  θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αιχμή στο θέμα της κατάτμησης πιστώσεων.

Η ΚΕΔΕ, με απόφαση του Δ.Σ. της, ζητεί όμοιες ή ομοειδείς δαπάνες να εγγράφονται σε ξεχωριστές πιστώσεις κατά ειδικό φορέα και ΚΑΕ στους προϋπολογισμούς των δήμων και να εκτελούνται αυτοτελώς έργα, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες εφόσον αυτές αφορούν σε διαφορετικές δημοτικές ή τοπικές κοινότητες.

Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά της, δε θα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν οι προϋπολογισμοί σε ότι αφορά στην εκτέλεση μικρών έργων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο ζήτημα των νέων περικοπών εσόδων που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018.

Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν και θέματα που αφορούν στην περικοπή πόρων, στις μειώσεις εσόδων μέσων των ΚΑΠ, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό ρόλο των δήμων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…