Άρθρο Localit 08 Μαρτίου, 2017

Συνάντηση ΚΕΔΕ και αντιπροσωπείας δημάρχων με την Θ. Φωτίου για τη συνέχιση λειτουργία των Δομών Φτώχειας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και αντιπροσωπεία δημάρχων από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας, συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου για το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας των Δομών Φτώχειας.

Με δεδομένο ότι στις 28 Φεβρουαρίου έληξε και η τελευταία παράταση λειτουργίας τους ο κ. Πατούλης επανέλαβε στην αρμόδια υπουργό το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξει νέα παράταση των προγραμμάτων, ως γέφυρα, μέχρι την οριστική τους ένταξη μέσω των Π.Ε.Π στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία περίπου 118.000 ωφελούμενοι να στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες των δομών αλλά και να είναι στο αέρα οι εργαζόμενοι στα προγράμματα.

 

Από την πλευρά της η κα. Φωτίου παρέπεμψε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στις Περιφέρειες για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων όπως είναι συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Φτώχειας. Η κα Φωτίου δεν μερίμνησε προκειμένου να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και των Περιφερειών προκειμένου να μην τιναχθούν τα εν λόγω προγράμματα, στον αέρα. Την καλούμε, έστω και τώρα που είμαστε στο και πέντε, να δώσει μία λύση η οποία αφενός θα δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες να συνεχίζουν να επωφελούνται από τα προγράμματα και αφετέρου  θα διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας του προσωπικού στις Δομές».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…