Άρθρο Localit 03 Ιουλίου, 2013

Συνάντηση Γ. Μανιάτη, με τον H.J. Fuchtel για απορρίμματα και ενέργεια

imjdpxxnyo51c33fd8ccc1dΘέματα περιβάλλοντος και ενέργειας απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη με τον γερμανό υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Hans-JoachimFouchtel, που έγινε την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ έγινε συγκεκριμένη αναφορά  στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας από Δήμους της Γερμανίας σε Ελληνικούς, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοσθεί με επιτυχία.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης ενός ελληνογερμανικού συνεδρίου, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και τη συμμετοχή τόσο think tanks Ελληνικών κομμάτων, όσο και Γερμανικών, προκειμένου να συζητηθεί και από διαφορετικές ιδεολογικές οπτικές γωνίες το πλαίσιο των ζητημάτων της αναπτυξιακής βιωσιμότητας και αειφορίας, της καινοτομίας και της νεανικής απασχόλησης.

Ο κ. Μανιάτης και ο κ.  Fouchtel συζήτησαν τη δυνατότητα θεσμοθέτησης δημοτικών βραβείων σε θέματα διαχείρισης, διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση επιτυχημένων μοντέλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσης η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε επίπεδο υπηρεσιών και Αυτοδιοίκησης αναφορικά με την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος μετά από εξορύξεις ορυκτών πρώτων υλών.

Ακόμα δόθηκε έμφαση στη στήριξη από τον γερμανικό τραπεζικό τομέα προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια. Μέσα από κοινές δράσεις ελληνικών και γερμανικών εταιρειών, που θα έχουν διασφαλισμένη την τραπεζική χρηματοδότηση, θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει σχεδόν 600 εκ. ευρώ το χρόνο για την δαπάνες ενέργειας.

Τέλος, έγινε ειδική μνεία, για τη δυνατότητα της Ελλάδας να προωθήσει προγράμματα που χρηματοδοτούν τη νεανική απασχόληση στα πρότυπα του Youth Guarantee, ώστε να ενισχυθεί η επαγγελματική κατάρτιση και να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα της ανεργίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…