Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2023

Συνάντηση εργαζομένων ΔΕΥΑ Βέροιας με τον δήμαρχο: Απειλούνται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης

Το νέο νομοθετικό σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση και συγχώνευση των ΔΕΥΑ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Βέροιας με τον δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδη.

Η συνάντηση έγινε κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας των εργαζομένων διαμαρτυρόμενοι για τις δρομολογούμενες αλλαγές και μετά την πορεία στην πόλη.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το νέο νομοσχέδιο και τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στη λειτουργία των ΔΕΥΑ και των πολιτών κατ΄ επέκταση.

Το Σωματείο των Εργαζομένων ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που προβλέπει την συγχώνευση των ΔΕΥΑ ανά περιφέρεια, δηλαδή την δημιουργία μίας ΔΕΥΑ ανά Περιφέρεια και τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Η συγχώνευση, τόνισαν, θα επιφέρει υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι ΔΕΥΑ και αύξηση της τιμής του νερού. Στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι τέτοια μεγάλα συγκεντρωτικά σχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν αφουγκράζονται τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής κοινωνίας».

Παράλληλα ενημέρωσαν τον δήμαρχο για την 24ωρη λειτουργία της επιχείρησης 365 ημέρες το χρόνο, για το έργο υποδομής που έχει εκτελέσει όλα τα χρόνια λειτουργίας της, για το σταθερά χαμηλό τιμολόγιο και για το γεγονός ότι δεν έχει οφειλές.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης συμφώνησε μαζί τους για τη σοβαρότητα του νέου νομοσχεδίου και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετέχει στην Έκτακτη Γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης των ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ) που θα γίνει ως εξαιρετικά επείγουσα την 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στην συνέλευση αυτή λόγω της κρισιμότητας του θέματος θα συμμετέχουν εκτός από τις Διοικήσεις των ΔΕΥΑ, στελέχη, Δήμαρχοι, ακόμη και νέο εκλεγέντες δήμαρχοι.

Την αντίθεσή του στο σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Βέροιας και μέλος του ΔΣ της ΕΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης, ο οποίος και παραβρέθηκε στη συνάντηση.

Η Ενημέρωση του δημάρχου ολοκληρώθηκε με την παράδοση σχετικού ψηφίσματος  προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας, από τον πρόεδρο των εργαζομένων  Ηλία Τσακτάνη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαδικτυακή ενημέρωση για χρηματοδοτήσεις και τεχνική υποστήριξη ενεργειακών έργων

Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, υπό την ιδιότητά του ως Εθνικού Κόμβου (National Hub) του…

Ενδιαφέρουν 17 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Όταν η βία έχει φύλο»- Ενημερωτική δράση στον Δήμο Κοζάνης

Ενημερωτική δράση με θέμα τη βία κατά των γυναικών και τίτλο «Όταν η βία έχει…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θηβαίων: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συμμετέχει και φέτος…