Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Συνάντηση – διαβούλευση για τη μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα», ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερωτική εναρκτήρια συνάντηση – διαβούλευση, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, θεσμικά και λειτουργικά με τις καπναποθήκες της Καβάλας, φορέων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Όπως τονίζει σχετικά, σκοπός της συνάντησης είναι  αφενός να τους ενημερώσει αναφορικά με το αντικείμενο και τους στόχους του έργου και αφετέρου να τους καταστήσει κοινωνούς στην προσπάθεια αυτή ανάδειξης του τόσο σημαντικού πολιτιστικού πόρου της περιοχής.

“Ο Δήμος Καβάλας, αντιλαμβανόμενος τον ρόλο και τη συμβολή των καπναποθηκών στην πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της πόλης, ως βιομηχανικά κτίρια τα οποία κυριαρχούν στον αστικό της ιστό, δρομολογεί μια σειρά από έμπρακτες και στοχευμένες ενέργειες για την ανάδειξη και ανάπτυξη του πολιτιστικού του αποθέματος, τμήμα τoυ οποίoυ είναι και η παρούσα μελέτη ως μια ολοκληρωμένη και διεπιστημονική έρευνα καταγραφής, αξιοποίησης, ανάδειξης και επανάχρησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην πόλη της Καβάλας”, αναφέρει σχετικά.

Συγκεκριμένα, κεντρικός στόχος της εν λόγω μελέτης-έρευνας, προσθέτει,  είναι η κατανόηση, αναγνώριση και ανάδειξη της σημασίας και της ιστορίας των κτιρίων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ανάπτυξη της οικονομικής ζωής του τόπου μέσα από την αποκατάσταση και επανάχρηση των πρώην βιομηχανικών κτιρίων επεξεργασίας του καπνού.

Η  μελέτη – έρευνα με τίτλο «Μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα» υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Στρατηγική ΒΑΑ) του Δήμου Καβάλας και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργεί ο δημοτικός κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»

Ο δημοτικός κινηματογράφος Βύρωνα “Νέα Ελβετία”  από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, λειτουργεί  πλέον κανονικά. Ολοκληρώθηκαν από…

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου το Σουφλί

Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου κατατάχθηκε το Σουφλί στον κορυφαίο Διαγωνισμό “Best Tourism Villages” …

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Την επαρκή στήριξη των ελαιοπαραγωγών από τα ευρωπαϊκά ταμεία ζητά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου…