Άρθρο Localit 28 Μαρτίου, 2023

Σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας στην ύδρευση του Δήμου Ανωγείων

Στην εγκατάσταση Συστήματος Τηλεμετρίας με προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός), στα υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού του Δήμου Ανωγείων, προχωρά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), μέσω σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου που υπογράφηκε σήμερα.

Η σύμβαση, την οποία υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, με τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του δημάρχου Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, αφορά τον γενικότερο σχεδιασμό για τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης του δήμου.

Το συνολικό συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 2.374.484,68 ενώ η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από τις πιστώσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Στόχος της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των δικτύων που αφορούν την ύδρευση της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του συνολικού συστήματος μεταφοράς του νερού στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων.

Όπως τόνισε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Α. Παπαδογιάννης:«μέσω της συγκεκριμένης παρέμβασης, θα μπορέσουμε να ελέγξουμε καλύτερα τις διαρροές, καθώς θα γνωρίζουμε σε πραγματικό χρόνο πού υπάρχει πρόβλημα και θα το αντιμετωπίζουμε. Παράλληλα, μέσω της ίδιας παρέμβασης, θα πετύχουμε τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, με τελικό στόχο οι καταναλωτές να απολαμβάνουν νερό εξαιρετικής ποιότητας».

Στη συνεργασία με τον ΟΑΚ αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ανωγείων, Σ. Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας: «Σε μια δύσκολη σε υδρολογικό επίπεδο περίοδο, που τα βροχομετρικά στοιχεία δεν είναι αισιόδοξα, ερχόμαστε να δώσουμε μια απάντηση με το βλέμμα στο μέλλον. Προχωράμε, σε συνεργασία με τον ΟΑΚ, σε μια σημαντική παρέμβαση, μέσω της οποίας θα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε με ασφαλή τρόπο, τόσο τις ποσότητες νερού που αξιοποιούμε όσο και ό,τι έχει να κάνει με τις διαρροές και τις ζημιές, οι οποίες ανέβαζαν το τελικό κόστος στον καταναλωτή. Το έργο, με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες, έρχεται να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, επ’ ωφελεία των δημοτών της περιοχής μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…